De turnsters van Hamarithi namen zaterdag deel aan de eerste voorwedstrijd van het Rayon turnado in Culemborg.
De turnsters van Hamarithi namen zaterdag deel aan de eerste voorwedstrijd van het Rayon turnado in Culemborg. (Foto: )

Goede start voor Hamarithi turnsters in Culemborg

Sportvereniging Hamarithi nam afgelopen zaterdag deel aan de eerste voorwedstrijd van het Rayon turnado in Sporthal Parijsch. Er werd gescoord met acht medailles en persoonlijke successen. Ook namen de turnsters tips en verbeterpunten mee voor de volgende wedstrijden.

Culemborg - In de ochtend startte Irene de Boef bij pupil 1 N3. De turnster laat in de training veel vordering zien. De concurrentie was erg sterk. Met een nette vloeroefening, maar tekortkomingen op brug, werd ze 14e.

Bij de jeugd N4 kwamen vier turnsters in actie. Mari-Lynn van Boggelen was van Hamarithi de beste en won het zilver. Vooral op balk blonk zij uit. Marjorie Brandsma volgde op de voet op plaats drie, met een goede vloeroefening. Jasmine Szalla overwon haar angst met flikflak salto op vloer en Emma turnde allround netjes mee. Bij de pupillen N3 kwamen Naomi de Keizer en Josefine 't Lam in actie. Naomi moest weer in het wedstrijdritme komen met de zenuwen en was vooral sterk op sprong, waar Josefine haar brugoefening toonde.

Voor de meisjes met de district oefenstof en divisie 4 en 5 was het een plaatsingswedstrijd voor een regio finale van Midden Nederland. Esmeralda van Lopik turnde een goede wedstrijd bij de pupillen 2 D1. Helaas viel ze met de radslag van de balk, maar turnde wel voor het eerst ophurken en overspringen van de lage naar hoge ligger op brug. Ze eindigde in de middenmoot en mag zich de volgende keer nog een keer bewijzen.

De sterren van de wedstrijd waren de allerkleinste, die hun debuut voor Hamarithi op individueel niveau maakte. Eva van de Werken en Isabel Spiering waren een genot om naar te kijken. De jonge turnsters turnden uitstekend mee en wonnen het goud en zilver bij de instappers D1. Zij zijn al verzekerd van een finaleplaats. Daniëlle de Keizer turnde mee bij de pupillen 1 D1 en won hierbij een bronzen medaille.

Ook de keuzemeiden turnden mee. Nayinthe van den Heuvel ontving bij de jeugd 3e divisie het zilver, mede door de hoogste score op vloer te halen. Janinka Egas turnde op brug en balk al goed mee en Hannah van Boggelen was vooral succesvol bij brug en turnde sierlijk haar vloeroefening. Fleur Danklof en Vera Westervoort turnde voor het eerst mee met de senioren en dit ging nog niet vlekkeloos. Zij kwamen niet in aanmerking voor een hoge ranking. Teamgenoot Tessa van Dalen greep naar het brons door zeer stabiel te turnen. Vooral op vloer waren onze senioren sterk met 11,600 voor Tessa en 11,950 voor Fleur.

Meer informatie vind je op www.hamarithi.nl.

Meer berichten