Addy van den Krommenacker schikt een zijde jurk met meesterhand en liefde. Foto: Hanneke Roos
Addy van den Krommenacker schikt een zijde jurk met meesterhand en liefde. Foto: Hanneke Roos

Sprookjescreaties te zien in Markt Twee

In Markt Twee op de Markt in Zaltbommel is sinds woensdag 28 november een prachtige tentoonstelling te zien. In dit pittoreske pand, dat sinds een half jaar een creatieve trekpleister is, staan wonderschone creaties van Addy van den Krommenacker.

door Hanneke Roos

Zaltbommel - Kunstwerken van verschillende kunstenaars vormen een harmonieus decor voor de jurken die soms uit een sprookjeswereld lijken te komen. "Als kleine jongen in Uden tekende ik altijd jurken. Prinsessen die de trap af kwamen met de mooiste ruisende baljurken aan. Dat was mijn wereld. Ik hoefde niet zo nodig buiten te spelen", vertelt Van den Krommenacker. "Ik wilde ontwerper worden, of zanger. Mijn ouders vonden dat geen goed idee en ik ging werken. Enige tijd zong ik in een band, maar door stemproblemen werd deze carrière onmogelijk. Toen vond ik dat verschrikkelijk, achteraf was dat het beste wat mij kon overkomen. Op mijn twintigste kwam ik terecht bij modeboetiek Tic Tac. Hier werd ik al snel inkoper en kon zo de collectie mede bepalen. Ik reisde naar Italië en werd verliefd op dit land. Wie had gedacht dat een jongen uit Uden in Italië zijn tweede thuis zou vinden!"

Toen Van den Krommenacker veertig was, blikte hij terug op zijn leven en realiseerde hij zich dat hij te weinig met zijn dromen had gedaan. "Zanger worden kon niet meer, maar mode ontwerper wel! In 1997 opende ik mijn eerste zaak met eigen ontwerpen. Het was spannend en geweldig tegelijk. In 2001 presenteerde ik mijn eerste couturecollectie en in 2003 was mijn eerste coutureshow. Het was een enorm succes en ik vroeg mij in die tijd wel eens af hoe ik dit ooit zou kunnen evenaren." Tegenwoordig heeft Van den Krommenacker wat meer vertrouwen in zichzelf en staat hij ook toe om te genieten van het succes.

"Mensen vragen weleens waarom ik niet rustiger aan ga doen, maar dat doe ik niet omdat ik van alle facetten van mijn werk geniet. Het totale proces van het zoeken naar nieuwe stoffen, prints ontwerpen, de proefdrukken bekijken, het ontwerpen van de couture en prêt-à-porter. Dat alles in harmonie maakt mij een gelukkig mens. Het is een continue creatief proces dat in mijn hoofd plaats vindt en zijn uitweg zoekt in mijn werk. Het is geweldig om jezelf en anderen steeds weer te verrassen met je creaties."

"Nu heb ik hier in Zaltbommel deze tentoonstelling, die vorige week van start ging met een prachtig event in Restaurant La Provence. Gasten hebben daar heerlijk gedineerd en een modeshow gezien met mijn creaties. Daar heb ik een tipje van de sluier gelicht van mijn nieuwe collectie 'Out of Africa'. Deze collectie is een ode aan Sandra Reemer, zij was een dierbare vriendin en mijn muze. De collectie zal in Amsterdam worden getoond tijdens Masters of LXRY en vervolgens ook in Roma. Odilia Brundel-Menheere is de initiator van dit event en de tentoonstelling en ik vind het bijzonder fijn om op deze mooie en intieme manier, mijn werk te kunnen tonen!"

Meer berichten