Kamerkoor VOX geeft op 16 en 23 december kerstconcerten in Hurwenen en Zaltbommel.
Kamerkoor VOX geeft op 16 en 23 december kerstconcerten in Hurwenen en Zaltbommel.

Kerstconcerten Kamerkoor VOX

Kamerkoor VOX geeft zondag 16 december en zondag 23 december zijn jaarlijkse kerstconcerten in het Hurns kerkje in Hurwenen en in de Gasthuiskapel in Zaltbommel.

Hurwenen/Zaltbommel - Het koor neemt je tijdens de kerstconcerten mee op reis langs de mooiste kerstliederen uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Rusland, Amerika en Nederland. Het programma bestaat uit sfeervolle muziek van Rutter, Guerrero, Lauridsen en Rachmaninoff maar ook van Claas, Villette en Nordqvist.

In de Europese landen is veel diversiteit in de kerstmuziek. Kamerkoor Vox laat onder andere het 'O magnum mysterium' horen van de Deens-Amerikaanse componist Lauridsen, waardoor het publiek in hemelse sferen wordt gebracht. Die hemelse sferen beleef je ook in het 'Bogoroditsyé van de Russische componist Rachmaninoff. Maar het publiek zal echter ook Spaanse invloeden beleven met kerstmuziek van Guerrero en Flecha.

In Zaltbommel wordt tevens instrumentale medewerking verleend door koperkwintet 'FOHKES'.

Het concert in Hurwenen vindt plaats op zondag 16 december om 15.00 uur in het Hurns Kerkje. In Zaltbommel is het kerstconcert op zondag 23 december om 16.00 uur in de Gasthuiskapel. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via www.kamerkoorvox.nl of aan de kassa.

Meer berichten