Wie vult de kerststal en de lege voedseldozen?

Dit is de vraag en tevens een boodschap van pastoor Roland Putman en pastor Bertus Bus van de Franciscus parochie Bommelerwaard om de advent- kerst-actie te ondersteunen voor de voedselbank. Deze actie is vorige week gestart en duurt tot 16 december.

Zaltbommel - 'Kerst moet een feest zijn voor alle mensen, daarom vragen we mensen om een bijdrage. Ieder op zijn eigen wijze voor mensen die het veel minder hebben. Jezus was ook afhankelijk van de zorg, toen hij geboren werd en heeft ons geleerd te delen met elkaar. De achterliggende gedachte van kerst is, naast een mooie eucharistieviering, ook gezamenlijk te eten zodat het voor iedereen een groot kerstfeest mag zijn.

De volgende levensmiddelen zijn van harte welkom: rijst- pastaproducten, sauzen voor rijst en/of pasta, jam, pindakaas, appelstroop, vlees vis of soep in blik en aanmaaklimonade in blik.

Bij werkgroepen van kerken zijn vrijwilligers druk bezig om deze actie te doen slagen. In Velddriel is in één dag een prachtige kerststal gemaakt, speciaal voor de voedselpakketten. Op de eerste zondag werden er al enkele levensmiddelen en -pakketten bezorgd.

Voor en tijdens de eucharistievieringen is de kerk open voor deze mooie actie.

Meer berichten