Een echte Bommelaar

... associeert typische Bommelse dingen met Kerstmis.

Zoals de feestverlichting die de hele maand december in de binnenstad hangt. Tegenwoordig uitgebreid met verlichting in de bomen. Ik zeg: "Goed bezig!" En niet te vergeten de kerstbomen die overal in de stad geplaatst worden. Leuk! Met een grote boom op de Markt. Op dezelfde markt staat de oliebollenkraam trouwens ook de hele decembermaand.

Voor velen onbekend, maar in de Sint Maarten staat ook elk jaar een grote kerstboom. Steevast geschonken door Bob van Kooten.
Wat helaas verleden tijd is, maar toch denk ik er elk jaar weer aan terug, is de kerstbomenverkoop op het hoekje van de stad, door Gijs Damen. Eerst ouwe Gijs, later zijn zoon, ook een Gijs. Wel zo makkelijk voor de ambtenaar die de vergunning verleende.

Ook typisch kerst in Bommel is de kerstmuziek in de binnenstad. Dan is er nog een kerstboom die duizenden mensen weleens gezien hebben, maar die waarschijnlijk niemand kan benoemen. Ooit gemaakt door de bemanning van het bunkerschip en sindsdien jaarlijks te bewonderen op het bovendek.

Allemaal leuk om de kerstsfeer erin te brengen. Maar het echte kerstgevoel creëer je zelf. Denk eens goed na wie er juist in deze periode even extra aandacht nodig heeft. Omdat hij of zij alleen is met kerst. Heel ziek is, iemand verloren heeft of gewoon even het kerstgevoel mist. Juist met kerst voelt zo iemand alles dubbel.

Hoe zou u het vinden als u diegene was? Wat zou u willen dat iemand anders zou doen voor u? Nodig hem of haar bijvoorbeeld uit of ga er zelf even langs.

Het hoeft niet de hele dag te duren. En het is vaak een win-winsituatie. Jij blij, zij blij. Mooi toch? Ik zeg, doen!

Voor iedereen, fijne Kerstmis!
Ho, ho, ho...

Meer berichten