Het optreden van Rico Alberts en OG3NE tijdens Knoop Gala 2018 in Koninklijk Theater Carré.
Het optreden van Rico Alberts en OG3NE tijdens Knoop Gala 2018 in Koninklijk Theater Carré.

Rico speelt saxofoon op het Knoopgala

Na veel oefenen en repeteren was het vorige week zover; de opnames van het Knoop Gala, met het optreden van Rico Alberts (21 jaar) in Carré! Tijdens dit bijzondere gala, dat op 22 december wordt uitgezonden, staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights.

Amsterdam - De talentvolle Rico uit Zaltbommel bloeide op toen hij vorige week met zijn saxofoon het podium betrad. En hij had niet alleen zijn saxofoon, maar ook nog eens de dames van OG3NE aan zijn zijde. OG3NE zong het nummer 'Where are you Christmas' onder begeleiding van het saxofoonspel van Rico. Rico haalde alles uit de kast en samen zorgden ze voor kippenvel in de zaal. Rico maakt zijn tv-debuut op 22 december om 20.25 uur op NPO 1.

Knoop Gala
Tijdens het Knoop Gala zingen of spelen muzikale talenten met een verstandelijke beperking de sterren van de hemel. Dat doen ze niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar met niemand minder dan Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Het Knoop Gala is natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Paul de Leeuw presenteert ook dit jaar met veel plezier en humor deze bijzondere avond in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dieuwertje Blok brengt verslag uit vanuit de Greenroom.

Knoop Gala 2018 wordt op zaterdag 22 december om 20.25 uur uitgezonden op NPO 1.

Afterparty
Na de uitzending gaat het feestje nog even door op NPO 1 Extra (Ziggokanaal 311 en KPN kanaal 58). Daar wordt de afterparty van Knoop Gala 2018 uitgezonden. Niet alleen de sterren van dit jaar zijn daarbij, maar ook bijzondere deelnemers van eerdere jaren.

Steun aan HandicapNL
Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander.

Meer berichten