Een impressie van het nieuwe complex van HRC'14. De voetbalvereniging hoopt zo snel mogelijk groen licht te krijgen om dit te realiseren. Het Maasdrielse college wil graag meedenken over de toekomst van de club.
Een impressie van het nieuwe complex van HRC'14. De voetbalvereniging hoopt zo snel mogelijk groen licht te krijgen om dit te realiseren. Het Maasdrielse college wil graag meedenken over de toekomst van de club. (Foto: HRC'14)

Het nieuwe complex van voetbalvereniging HRC'14

"We blijven knokken om ons nieuwe complex te realiseren. Hiervoor is echter wel enige redelijkheid van de gemeente Maasdriel noodzakelijk." Dat meldde HRC'14 begin deze maand op haar website, nadat het zoveelste overleg met de gemeente Maasdriel op niets was uitgelopen. Afgelopen week liet het Maasdrielse college weten samen met de voetbalvereniging tot alternatieve oplossingen te willen komen. Worden er dan eindelijk spijkers met koppen geslagen?

door Loeki Bruinink

Hurwenen/Kerkdriel - In 2014 fuseerden de voetbalverenigingen van Hurwenen en Rossum. Als thuislocatie koos de fusieclub HRC'14 sportpark Den Hoek in Rossum. Daarvoor moest het bestaande complex worden aangepast. De gemeente Maasdriel stelde geld beschikbaar voor de aanleg en herstructurering van de velden. HRC'14 moest dan wel de exploitatie van de nieuwbouw voor het clubhuis en kleedruimtes zien rond te krijgen.

Eindstreep
Bijna vijf jaar later ligt het terrein waarop het nieuwe complex moet verrijzen er troosteloos bij. Gemeente Maasdriel en HRC'14 zijn er samen niet uitgekomen. Geen enkel exploitatieplan haalde de eindstreep. En nadat een brand het clubhuis afgelopen zomer verwoestte, kan er op de Rossumse velden niet meer worden gevoetbald.

Toch is er hoop voor de fusieclub. Het college van Maasdriel liet afgelopen week in een persbericht weten graag mee te willen denken over de toekomst van HRC'14. "Het college hecht veel waarde aan de leefbaarheid in de dorpen. Een in financieel en sportief opzicht gezonde voetbalclub draagt daaraan bij", licht woordvoerder Sandra Terlouw het bericht toe.

Alternatieven
Dus zal het college tijdens de raadsvergadering van 14 februari de gemeenteraad vragen om samen met de voetbalvereniging alternatieve scenario's te mogen onderzoeken. "Welke scenario's dat zijn, moet in samenspraak met de voetbalvereniging blijken. Een multifunctioneel centrum zou een optie kunnen zijn. In ieder geval wil het college gezamenlijk tot oplossingen komen, voor de korte en lange termijn." De uitkomst van de raadsvergadering is bepalend voor het verdere traject.

Ook de leden van de projectgroep Nieuwbouw van HRC'14 willen vooruit. Coen den Teuling is een van hen. "Natuurlijk waren we teleurgesteld toen in december ons exploitatieplan op het allerlaatste moment werd afgewezen. Zeker ook omdat het plan in het Maasdrielse gemeentehuis aanvankelijk positief werd ontvangen. We willen in goede samenwerking met de gemeente zo snel mogelijk een nieuw voetbalcomplex neerzetten. De huidige situatie is onhoudbaar. Dat merken we bij onze eigen leden. Maar ook buiten de club. Mensen zijn er klaar mee. De negen seniorenteams en twaalf jeugdteams moeten nu op de twee natuurgrasvelden in Hurwenen wedstrijden spelen én trainen. De voorzieningen op dit complex zijn niet berekend op zo'n intensief gebruik."

"Alles is bespreekbaar. Maar het onderzoeken van nieuwe scenario's is een lang traject. Die tijd hebben we niet!"

Komen het college Maasdriel en HRC'14 er samen uit? Als de gemeenteraad 14 februari instemt met het verzoek van het college, kunnen ze meteen aan de slag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden