Een echte Bommelaar

... met kinderen onder de zestien jaar, die wel gezellig op stap willen, maar niet kunnen in Bommel, zullen het met me eens zijn. Er moet weer een jeugdsoos komen!

Zodat de jeugd een plek heeft waar ze elkaar kunnen ontmoeten. En waar wat te doen is in het weekend. Hang er een dartbord neer, plaats er een bar, organiseer er dingen.

Er is al vaker over gediscussieerd. Het zou volgens sommige mensen niet meer van deze tijd zijn. Nee, jezelf het hele weekend stierlijk vervelen, dát is van deze tijd zeker?
Ik maak het bijna wekelijks mee. En dan hebben die van mij nog niks te klagen. Zij hebben een oom die een kroeg in zijn kelder heeft waar ze karaoke kunnen doen, darten, ze kunnen op de PlayStation spelen en er zelfs boksen.

En toch. Steeds hoor ik ze klagen dat er niks te doen is in ons stadje. Mijn oudste zoon: "Stad? Pfff, laat me niet lachen. Bommel is echt geen stad hoor." Daar sta je dan als vader en echte Bommelaar. Met de spreekwoordelijke mond vol tanden.

En eigenlijk, ja eigenlijk, heeft hij gelijk. Gemeente Zaltbommel, kom op. Realiseer een jeugdsoos. Doe iets voor jullie toekomstige kiezers. Isabel, jij als jeugdig raadslid, laat zien dat de raad er ook voor de jeugd is.
Ik kijk nog steeds terug op een leuke jeugd. Mét een jeugdsoos. Ik hoop dat mijn kinderen dat later ook kunnen.

En jazeker, ik ben nu al benieuwd wie Henk -de Bolle- de Vries 2.0 gaat worden.

Meer berichten