Een echte Bommelaar

... kreeg afgelopen week de aanslag van de gemeentelijke belastingen weer binnen.

En ik moet zeggen, dan praat je niet over een fooitje. Van dat geld kan de gemeente haar uitgaven bekostigen. Eigenlijk, moet ik zeggen, van ons geld.

Kijk, dat van de hondenbelasting de poepzuiger wordt betaald, daar kan ik mee leven. Hoewel... Bestaat dat ding eigenlijk nog wel? Zo ja, haal hem als de wiedeweerga van stal!

Kijk, en dat er het verwijderen van afval mee in leven wordt gehouden, vind ik ook prima.

Maar dan de WOZ... Met de huidige huizenprijzen een regelrechte aanslag op je huishoudbudget. Dit moet de gemeente hetzelfde gevoel geven als een loterijdeelnemer die de jackpot wint. Elk jaar opnieuw. Van dit geld wordt onder andere het sneeuwvrij maken en strooien van de straten betaald.

Alleen, betalen de mensen in heel veel straten deze belasting soms niet? Ik kan er nog steeds niet over uit dat de gemeente niet alle straten veilig maakt tijdens de wintermaanden. Ik heb deze afgelopen weken meerdere verhalen aan moeten horen van mensen die lelijk te val zijn gekomen. Vooral ouderen. Maar ook van een vallend klein kind, in combinatie met een doorglijdende auto, welke op een paar centimeter na het kind mistte.

De afdeling veiligheid en verkeer mag best een keer wat harder met de vuist op tafel slaan om de strooiwagens in alle straten te laten strooien. Want hoewel het pijn blijft doen, de jaarlijkse aanslag, zou het idee dat je er wat voor terugkrijgt, de pijn wel degelijk verzachten.
Goedkoper kunnen ze het niet maken, wel leuker. Of zoiets..

Meer berichten