Voor de derde keer verzorgt het Stroomhuis een schippersavond voor alle oud schippers die rond Waal, Maas en Lek wonen.
Voor de derde keer verzorgt het Stroomhuis een schippersavond voor alle oud schippers die rond Waal, Maas en Lek wonen.

Derde schippersavond in Stroomhuis

Voor de derde keer verzorgt het Stroomhuis een schippersavond voor alle oud schippers die rond Waal, Maas en Lek wonen, maar ook voor hen die genieten van het water dat door onze rivieren stroomt. De Schippersavond wordt gehouden op woensdag 13 februari om 20.00 uur.

Neerijnen - De lezing krijgt een extra accent door het optreden van het 'Havenkoor 't Stik' uit Hedel, onder leiding van dirigente Judith Hofs.

Ruud Filarski, auteur van het boek 'Tegen de stroom in', vertelt over al wat er gebeurt aan de andere kant van dijk. Hij behandelt de ontwikkelingen sinds ongeveer 1930 tot de jaren 70 van de vorige eeuw. Filiarski was jarenlang verantwoordelijk voor onderzoek ten behoeve van de binnenvaart (binnen Rijkswaterstaat), waarna hij zich ontwikkelde tot een vooraanstaand vervoershistoricus.

Gedurende de laatste eeuw heeft de Nederlandse binnenvaart zich ontwikkeld van de traditionele vervoerswijze met sleepschepen tot een moderne bedrijfstak met containerschepen en duwstellen. Zowel in het internationale als het binnenlandse vervoer neemt de binnenvaart een prominente plaats in.

De toegang bedraagt 5 euro.

stroomhuisneerijnen.nl

Meer berichten