Put 2.0

... kan niet wachten tot het weer zomer is. Waarom? Omdat hopelijk rond die tijd de Put 2.0 klaar is voor gebruik.

Ik reed er vorige week langs en wat gelijk opviel, was de kaalslag rondom de plas. Veel van de verwildering was weg. Gelukkig maar. Je kon de plas amper nog zien door de vele wildgroei.

Waarom dit gedaan is? Waarschijnlijk omdat de gemeente nieuwe positieve plannen heeft met de Tijningenplas. Eindelijk! Waar het jaren geleden de Bommelse versie was van Baywatch is het om onduidelijke redenen geworden tot wat het nu is. Een karpervijver voor visliefhebbers, een hondenuitlaatgebied voor de donateurs van de hondenbelasting en voor sommige die hards nog steeds een zon- en zwemplek (voor wie het hoogtepunt van de dag vaak is dat ze niet in of naast een hoop hondestront liggen).

Maar nu even door naar aanstaande zomer. Ik zie het al helemaal voor me. Een water met diverse perfect aangelegde strandjes, waar de jeugd zich vermaakt met een partijtje beachvolleybal of gewoon lekker ligt bruin te bakken. En waar de ouderen kunnen genieten van het uitzicht, de verkoeling in het water en sommige zich zelfs kunnen ergeren aan de drukte die deze populaire badplaats automatisch met zich gaat meebrengen.

Maar gelukkig is er altijd iemand aanwezig die alles in de gaten houd en probeert alles in goede banen te leiden. Onze lokale Pamela Anderson, Amber van Meerveld (bekend geworden door haar deelname aan de miss Gelderland verkiezing, waar ze hoge ogen gooide) loopt in slowmotion de hele dag rondjes rondom de Put. Af en toe stoppend om even te knuffelen met de gebruinde walrus Martin, die altijd op zijn vaste stekkie ligt. Een goede luisteraar zal horen dat ze hem papa noemt.

U leest het al, de Put word weer een plek voor toekomstige herinneringen.

Meer berichten