De wedstrijd luiers verschonen zorgde voor grappige situaties.
De wedstrijd luiers verschonen zorgde voor grappige situaties.

Workshops seksualiteit op De Brug een succes

Op De Brug, school voor praktijkonderwijs in Zaltbommel, vonden vorige week workshops plaats rondom het thema 'seksualiteit'.

Zaltbommel - De leerlingen van de onderbouw zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met dit thema. Vorige week donderdag vond de afsluiting plaats in de vorm van diverse workshops.

Kraamzorg Allerzorg verzorgde een workshop rondom 'tienerzwangerschappen'. Aan de hand van een filmpje en stellingen werd dit onderwerp behandeld. Ter afsluiting vond er nog een wedstrijdje luier verschonen plaats, wat voor grappige situaties zorgde. Stiching Loverboys liet de leerlingen een film zien over dit onderwerp en een ervaringsdeskundige vertelde haar verhaal. Dit was vrij heftig en heeft de leerlingen aan het denken gezet. De GGD heeft samen met bureau HALT workshops verzorgt over social media en sexting. Dit was zeer interessant. Wat stuur je wel of niet naar elkaar? 's Middags werd er op school afgesloten met een film over loverboys en werd er in de klas nog gepraat over de hele dag en op een creatieve manier afgesloten door het maken van een stripverhaal of tekening.

Het was een intensieve en leerzame dag voor de leerlingen van De Brug.

Meer berichten