Foto: Gijs van Tuijl

RegioBank Kerkwijk Cross op zaterdag 2 maart

Op sportpark de Drie Morgen wordt zaterdag 2 maart de 28e editie van de Regio Bank Kerkwijk Cross gehouden. Na jaren als boomgaardloop door het leven te zijn gegaan, is de naam afgelopen jaar door het verdwijnen van de boomgaard noodgedwongen gewijzigd in Regio Bank Kerkwijk Cross. Wat wel gebleven is, is de gemoedelijke sfeer en gezelligheid.

Kerkwijk - De middag begint om 14.15 uur, met de jeugd die, afhankelijk van hun leeftijd, 1, 2 of 3 km lopen om het voetbalveld. Om 15.00 uur beginnen de senioren aan hun zware rondjes rond het voetbalveld en door het naastgelegen grasland. Het is geen probleem als je na 4 km stopt, terwijl je er eigenlijk 6 km had willen lopen. De Regio Bank Kerkwijk Cross is voor zowel beginnende lopers als voor de ervaren rotten.

Het parcours kan afhankelijk van de weersomstandigheden zwaar zijn. Maar het beloofd ook weer spannend en gezellig te worden net als voorgaande jaren. Uiteraard zijn er genoeg kleedruimten met douches en kan na afloop in de kantine nog gezellig nagepraat worden.

De opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting Roparun. Dit geld wordt besteed aan structurele hulp aan mensen met kanker. De organisatie is in handen van de Bommelerwaard Runners en vv Kerkwijk.

Meer berichten