De selectie van Hamarithi turnde afgelopen zaterdag in samenwerking met SportBalans.
De selectie van Hamarithi turnde afgelopen zaterdag in samenwerking met SportBalans.

Hamarithi grossiert in medailles bij DUO wedstrijden

De selectie van Hamarithi turnde afgelopen zaterdag in samenwerking met SportBalans. De duo's en trio's werden gevormd door middel van loting. In elk team zat minstens één turnster van SportBalans en één van Hamarithi. Er werd gestreden wie het beste was per niveau, maar bovenal was er veel gezelligheid en samenhorigheid.

Culemborg - Evy van Hemert turnde samen met Celena van Pelt naar het goud bij de D2. Zilver was er voor debutante Lynn van der Werff met haar partner. Luna Burnet werd 6e, Didi Pos tiende en Carlijn van Zandvliet elfde. Wel behaalde zij een persoonlijk succesje door naar de hoge legger te durven springen en turnde ze een foutloze balkoefening.

Bij het nationaal niveau werd de wedstrijd gewonnen door Mari-Lynn van Boggelen samen met Claudia Pap. Tweede werd Marjorie Brandsma met haar partner en derde Naomi de Keizer. Op de voet volgde Josefine 't Lam, Emma van de Werken en Jasmine Szalla op plaats vier, vijf en zes.

In de keuzecategorie 3e en 4e divisie jeugd was er een derde plaats voor het duo waar Hannah van Boggelen in mee turnde. Valérie Brandsma won met ruim één punt voorsprong met Renske Wakkerman het goud.

Eva van de Werken en Loes Kleingeld waren de beste bij de D1 categorie. Op de voet volgde Lieke Hermes, die deelnam met een trio. Ze turnde een prachtige wedstrijd en was hier zelf ook heel blij mee. Esmeralda van Lopik werd met Suze Otte derde. Isabel Spiering met haar partner viere en Daniëlle de Keizer vijfde.

Amber de Gruijter wist bij de keuzecategorie in de 5e en 6e divisie succes te behalen met Nika van Sprang. Zij wonnen verdiend het goud. Amber wist wederom een sierlijke vloeroefening te tonen. Roosmarijn Groeneveld werd tweede met haar partner en Aylin Compen derde. Eline van Zandvliet had wat pech op balk, maar maakte het goed op de andere toestellen. Zij werd als duo vijfde.

Bij de oudste meiden turnde Fleur Danklof, nadat ze heel de dag al mee geholpen had, een relaxte ongedwongen wedstrijd. Alles lukte en met een prachtige balk- en vloeroefening won zij samen met Xianne van der Put het goud. Vera Westervoort turnde met Sofie van Elst naar de derde plaats.

Meer berichten