Foto: Foto:

Wielrenliefde

.. moet tegenwoordig wielerliefhebber zijn óf verhuizen naar België. Er is in ons stadje tegenwoordig meer te beleven op wielergebied dan bij onze zuiderburen. Er word meer gesmeten met wielerwedstrijden van topniveau dan Sint en Piet met pepernoten.

Want noem het maar niets, het NK veldrijden. En niet na weet ik hoeveel wedstrijden al te hebben georganiseerd, nee, hupsakee. Gewoon in een keer laten zien wat je kunt, en het dan zo goed doen, dat ze niet meer om je heen kunnen.

Maar als je denkt, nou nou, een heus NK, beter kan niet. Fout! Het kan nog imposanter. Doe de Vuelta ook maar. Het zou in het laatste geval wel wat professioneler zijn als de wethouder er ook van af weet. En de rest van de lokale politiek. Nu krijgt de SGP (nee, dat is geen wielerploeg) ineens te horen dat er op de dag des Here een wielerspektakel door onze gemeente komt. Tsja...

"op wielrengebied de Johan Cruijff van de Bommelerwaard"

Tot zover het positieve nieuws op wielrengebied. Ik kreeg van de week namelijk te horen dat het niet best is met de gezondheid van een van de grote namen uit het lokale wielerwereldje. De man die behalve fervent fietser ook nog eens zijn eigen fietsmerk groot maakte. Begonnen als gewone fietsenmaker naast cafetaria Paul en Lien ( tegenwoordig de Vergt) eindige hij in Bruchem als speciaalzaak met onder meer zijn eigen merk Van Tuyl. Sinds een paar jaar weer actief in Zaltbommel onder de naam Cycle Center 53-11.

Gijs van Tuyl heeft heel wat Bommelaren aangestoken met zijn liefde voor het wielrennen. Had ooit een eigen wielerploeg. Qua ervaring op wielrengebied denk ik dat hij de Johan Cruijff van de Bommelerwaard is.
Organisatie, SGP, maar vooral Gijs, heel veel succes de komende tijd.

Meer berichten