Een echte Bommelaar

... heeft zich zorgen gemaakt om niks.

Sinds de brand een paar weken geleden, waarbij alle wagens voor de optocht in vlammen zijn opgegaan, maakte iedereen zich druk om het gemis van een optocht in Mispelgat.

Want bij carnaval hoort natuurlijk een optocht. En wat bleek? Iedereen stak een helpende hand toe om toch een optocht voor elkaar te krijgen. Misschien waren de wagens wat minder dan normaal, de sfeer zeer zeker niet. Voor mijn gevoel was er ook meer publiek op de been tijdens de optocht. Waarschijnlijk om de deelnemers van de optocht een hart onder de riem te steken.

Bij deze wil ik ook even zeggen dat, en ik denk dat ik spreek namens veel Bommelaren, ik het super vind dat we eindelijk eens een echt dorp lijken. Want in de meeste dorpen staan de inwoners gelijk voor elkaar klaar in tijden van nood. En daar liet ons stadje in het verleden nog wel eens steekje vallen. Maar met carnaval moet je zuinig zijn op je steek. En dat waren we!

Zo hadden winkeliers collectebussen staan voor de Wallepikkers. Een Bommels transportbedrijf regelde gratis transport voor hulpgoederen die aangeboden werden door andere carnavalsverenigingen. En de lokale visboer deelde tijdens de optocht zelfs de hele dag gratis kibbeling uit. Je hoefde niets, maar mocht er geld doneren voor de Wallepikkers. En dat werd ook ruimschoots gedaan.

Kortom, het was letterlijk een optocht om je vingers bij af te likken.

Meer berichten