Een echte Bommelaar

... denkt van alles te weten over Bommel.

Nou, sinds afgelopen zondag weet ik wel beter. Het was namelijk Bommeldag in de Poorterij, het Stadskasteel én de Sint Maarten. Ik als Bommelliefhebber er heen. Wat voor interessants zou er te zien zijn? Konden ze mij verrassen? Nou en of.

De eerste verrassing was dat het deze dag niet over mijn favoriete stadje ging, maar over Ollie B. Bommel. U weet wel, die heer van stand, die een paar weken geleden op een voetstuk stond tijdens de carnaval. Goh, leuk voor de kleintjes, was mijn eerste gedachte. Fout! Want de tweede verrassing was dat het merendeel van de vele bezoekers vijftig jaar of ouder was.
Ach, nu ik er toch was, en ik tenslotte dit jaar ook de vijftig aantik, besloot ik om, net als de vele bezoekers, ook mijn rondje Bommel te doen. Op de eerste verdieping waren Bommelliefhebbers die allerlei items te koop aanboden die met de geestelijk vader van de heer van stand, Marten Toonder, te maken hadden. In de foyer stond de huidige uitgever die zijn handelswaar aan de man bracht. Waaronder gelimiteerde afdrukken van de poster van deze Bommeldag. Echt een schitterend exemplaar. Ik besloot er enkele te kopen. Bleek dat er twee tekenaars zaten die de nieuwste Ollie B. Bommel boeken tekenden. Ze signeerden deze exemplaren en plaatsten naar wens een tekening naar keuze. Ik vroeg aan zo'n tekenaar of hij mij als een echte heer Bommel kon tekenen. Ik ben tenslotte niet voor niets een echte Bommelaar.
Zo gezegd, zo gedaan. En hoewel de man een schitterende poster heeft getekend, het bleek toch een hele opgave voor deze goede vriend om mij als een echte heer af te beelden.
Ik begon me net af te vragen of het aan zijn tekenkunst of toch echt aan mijn uitstraling ligt, toen de organisator van dit evenement mij geruststelde. "Geert, wat een leuke tekening! De tekenaar vertelde mij net dat hij jou expres wat minder getekend heeft, omdat Ollie B. Bommel vandaag in het middelpunt hoort te staan."

Rein, nog bedankt voor deze woorden. En voor de geslaagde dag, ook namens de aanwezigen.

P.S. vergeet de grote poster niet.

Meer berichten