Michel Italiaander, directeur van MR Coils in Zaltbommel, ontving vorige week een dankjeweltaart uit handen van wethouder Willem Posthouwer.
Michel Italiaander, directeur van MR Coils in Zaltbommel, ontving vorige week een dankjeweltaart uit handen van wethouder Willem Posthouwer.

Gemeente zegt 'dankjewel' tegen ondernemers

Wethouder Willem Posthouwer reikte woensdag een Dankjeweltaart uit aan Michel Italiaander, directeur van MR Coils in Zaltbommel. Met het uitreiken van de taart wil de gemeente alle ondernemers bedanken die een bijdrage leveren aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie.

Zaltbommel - Het bezoeken van MR Coils is onderdeel van de zogenoemde Dankjeweltour. Elke week gaat een gemeente op bezoek bij een bedrijf om een Dankjeweltaart te brengen en de ondernemer te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse Economie. De Rabobank zorgt het hele jaar door voor de taarten die gebakken worden door het Arhemse familiebedrijf van het jaar Bakkerij Hilvers.

De Dankjeweltour is onderdeel van een reeks aan activiteiten die dit jaar in de provincie Gelderland plaatsvinden rondom de EER Award 2019. Gelderland mag zich in 2019 namelijk de meest ondernemende regio van Europa noemen. Die eer delen we met de Regio Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland. Gelderland kreeg de European Entrepreneurial Region (EER) Award van het Europees Comité van de Regio's.

Gelderland kreeg de award voor haar uitstekende ondersteuningsstructuur aan ondernemers, startups en groeiers, de innovatieve financiële instrumenten om de economie te stimuleren en de goede samenwerking met verschillende partners in onderwijs en bedrijfsleven.

Michel Italiaander van MR Coils is een prachtig voorbeeld van een ondernemer die het neusje heeft om precies op de juiste momenten op de juiste plek te zijn. Het lijkt geluk, maar dat is het niet. In vijf jaar tijd is MR Coils in staat gebleken om wetenschappelijk onderzoek te versnellen en bruikbare innovaties gereed te maken voor de klinische markt. Ze dragen bij aan onderzoeken naar ziekten als Parkinson, Alzheimer, MS en kanker. Mr Coils B.V. won op 31 januari de Talent Award bij de Ondernemersverkiezing van de Bommelerwaard.

Op www.ondernemengelderland.nl kunnen organisaties en bedrijven het EER beeldmerk downloaden om te gebruiken in hun eigen communicatie.

Meer berichten