De afstand van de 10 kilometer is een onderdeel van het Altena Road Circuit, waarin wordt samengewerkt met atletiekvereniging De Altena Road runners uit Giessen.
De afstand van de 10 kilometer is een onderdeel van het Altena Road Circuit, waarin wordt samengewerkt met atletiekvereniging De Altena Road runners uit Giessen.

In de benen voor een goed doel

Zaterdag 30 maart vindt de vierde editie plaats van de Brakelse Lenteloop. Een uniek wandel- en hardloopevenement met een zeer open en sportief karakter, voor een goed doel waar eenieder die graag wandelt, hardloopt of het doel een warm hart toedraagt aan mee kan doen.

Brakel - De organisatie, die elk jaar in handen is van een sportief team vanuit de Hervormde Gemeente in Brakel, heeft dit jaar gekozen voor een doel buiten de landsgrenzen, maar toch dichtbij huis. De gehele opbrengst van deze loop is bestemd voor het werk van Gerard en Janneke de Wit in het Duitse Schwerin.

Meer dan een kwart van de mensen in Schwerin leeft onder de armoedegrens en het werkeloosheidspercentage is hoog. Gerard en Janneke zetten zich in om een ontmoetingsplaats te creëren waar mensen met elkaar in gesprek kunnen en betrokken raken op elkaars. Daarnaast faciliteren zij onder andere een kindertafel en naschoolse opvang. Door mee te rennen, te wandelen of te sponsoren draagt je bij aan het realiseren hiervan.

Het unieke van de Brakelse Lenteloop is dat iedereen mee kan doen aan deze loop. Voor de ervaren wandelaars start er ochtends om 09.00 uur een schitterende wandeltocht van ruim 18 kilometer door de regio. Met verschillende stempelplaatsen en bezienswaardigheden is het een mooie en uitdagende wandeling.

Om 12.30 start de hardloopwedstrijd voor de jeugdleden. Tussen 13.30 en 14.00 uur start de wandeltocht van 6 kilometer, die ook geschikt is voor gezinnen, kinderwagens en rolstoelen, zodat iedereen die wil wandelen de mogelijkheden heeft. Tijdens deze wandeltocht wordt, door plaatselijke ondernemers die de Lenteloop een warm hart toedragen, bij verschillende stempelposten iets aangeboden.

Om 14.00 uur valt het startschot voor de hardlopers voor een parcours van 5 of 10 kilometer. Beide hardloopafstanden bestaan uit een grote ronde door het westelijk deel van de Bommelerwaard en de 10 kilometer leidt door het prachtige natuurgebied van het Munnikenland. Op zowel de 5 als de 10 kilometer worden prestaties gemeten en vindt aan het einde van de middag de prijsuitreiking plaats in verschillende leeftijdscategorieën. De snelste Brakelse loper wint de wisselbeker.

De start vindt zaterdag 30 maart plaats aan de Burgemeester Posweg in Brakel. Meer informatie over de Brakelse Lenteloop kun je vinden op onderstaande website.

brakelselenteloop.nl

Meer berichten