Johannes Leertouwer geeft op 31 maart om 15.00 uur een lezing in de Gasthuiskapel.
Johannes Leertouwer geeft op 31 maart om 15.00 uur een lezing in de Gasthuiskapel. (Foto: garn.nl)

Dirigent Matthäus Passion geeft lezing

Johannes Leertouwer, dirigent van de komende Matthäus Passion in Zaltbommel, heeft een persoonlijke geschiedenis met Bach's meesterwerk. Op zondag 31 maart om 15.00 uur geeft hij in de Gasthuiskapel de lezing: 'De persoonlijke geschiedenis van Johannes Leertouwer met Bach's Matthäus Passion'.

Zaltbommel - "Ik prijs me gelukkig met de opdracht elk jaar weer op zoek te gaan naar de meest oprechte manier om het publiek het verhaal van de Matthäus Passion zo indringend mogelijk te vertellen", aldus Leertouwer.

Bijzondere samenstelling
Leertouwer brengt de uitvoering met de Nieuwe Philharmonie Utrecht in een bijzondere samenstelling. Tien zangers met om hen heen en achter hen twee orkesten en het Kinderkoor van Koorschool Senta. De twee kwartetten zingen samen als koren en soms doet een van de zangers een stap naar voren en zingt dan een solo, steeds in samenspraak met wisselende instrumenten.

Johannes Leertouwer vertelt: "In mijn uitvoering is er geen dirigent. Of misschien beter: ik leid de uitvoering vanaf de eerste viool, maar ik wijs telkens een andere dirigent aan. Het is een collectief van solisten dat het verhaal vertelt. Iedereen telt. Bach schiep prachtige muziek en het is een voorrecht onze liefde voor deze muziek met mensen te kunnen delen. In mijn lezing neem ik de mensen graag mee in het verhaal van de Matthäus Passion over liefde en schuld, pijn, verdriet en rust."

Bijwonen lezing
Het college begint om 15.00 uur. Het bijwonen van de lezing is mogelijk voor 7,50 euro, inclusief consumptie. Besluit je na afloop een toegangsbewijs voor de uitvoering van de Matthäus Passion van Rivierenland op 13 april in de Sint-Maartenskerk te kopen, ontvang je 5 euro korting op de aanschafprijs van de toegangskaart en betaal je 33 euro, in plaats van 38 euro. Restitutie op reeds aangekochte kaarten is helaas niet mogelijk.

Tickets zijn verkrijgbaar via onderstaande website en bij de Gasthuiskapel, indien nog beschikbaar.

www.matthauspassion.nl

Meer berichten