Sonja van Eldik voor de Thuiszorgwinkel aan de Gasthuisstraat in Zaltbommel die 4 april feestelijk wordt geopend door wethouder Bragt.
Sonja van Eldik voor de Thuiszorgwinkel aan de Gasthuisstraat in Zaltbommel die 4 april feestelijk wordt geopend door wethouder Bragt. (Foto: Loeki Bruinink)

Thuiszorgwinkel in Zaltbommel

Ongelukje gehad en krukken nodig? De tijd is voorbij dat je die in Den Bosch of Geldermalsen moet ophalen. BetuweZorg opent 4 april een Thuiszorgwinkel in Zaltbommel. Rollators, bloeddrukmeters, krukken en andere hulpmiddelen kun je hier lenen, huren of kopen. Een geluk bij zo'n ongeluk.

door Loeki Bruinink

Zaltbommel - Je staat er vaak pas bij stil als je er zelf mee wordt geconfronteerd. Wat als een onfortuinlijk gezinslid een rolstoel nodig heeft? Waar haal je die vandaan? Tot 4 april is het antwoord: in Geldermalsen of Den Bosch. Daar word je niet blij van in zulke situaties.

Thuiszorgorganisatie BetuweZorg, met circa 400 medewerkers actief in Rivierenland, brengt daarin verandering. Donderdag 4 april opent zij de deuren van de Thuiszorgwinkel aan de Gasthuisstraat 11 in Zaltbommel. Inwoners van de Bommelerwaard kunnen hier terecht voor het lenen, huren en kopen van allerlei hulpmiddelen voor de thuiszorg. Van krukken, rollators, rolstoelen en bloeddrukmeters tot bedden, sleutelkluisjes, braces en zwangerschapsbenodigdheden. Dat is goed nieuws voor ouderen, mantelzorgers, aanstaande ouders, sporters en pechvogels.

Sonja van Eldik, bestuurder en eigenaar van BetuweZorg, woont zelf boven het pand. "Een winkelmedewerker aantrekken is helaas te duur. Daarom zal ik de middagen vanuit de winkel werken. De meeste standaard hulpmiddelen hebben we hier op voorraad en kun je direct meenemen. Alleen als je bijzondere wensen hebt, zoals een rollator in een bepaalde kleur, kan het zijn dat we hem niet voorradig hebben en duurt het iets langer. Maar doorgaans heb je de spullen binnen 24 uur in huis. Dat geldt ook voor bedden. Die leveren we thuis af. We werken samen met Vegro, net als onze Thuiszorgwinkel in Geldermalsen. Die heeft al vier jaar goede ervaringen met deze hulpmiddelenleverancier."

Elke werkdag van 13.00 tot 16.30 uur kun je de winkel binnenlopen. Ook met vragen over thuisverzorging en -verpleging of andere vormen van ondersteuning. "Eens in de twee maanden is op vrijdagmiddag een verpleegkundige aanwezig bij wie je kosteloos cholesterol, suiker en bloeddruk kunt laten meten." Zelfs klussen in en om het huis kun je via de Thuiszorgwinkel uitbesteden. "Dat loopt via de dienst ANNE DOET. Daarvan kun je ook gebruikmaken als je niet ziek bent. Ideaal voor ouderen en fulltime werkenden." Buiten de openingstijden biedt de website uitkomst, ook bij dringende zaken.

Wethouder Adrie Bragt opent de Thuiszorgwinkel op donderdag 4 april om 15.30 uur. "Iedereen is welkom. We hebben onze cliënten, huisartsen, fysiotherapeuten, verloskundigen en ondernemers uit de buurt uitgenodigd om samen met ons deze opening te vieren met een hapje en drankje." Dat je als inwoner van de Bommelerwaard niet meer naar Geldermalsen of Den Bosch hoeft te rijden voor het verkrijgen van hulpmiddelen, is zeker een feestje waard.

www.betuwezorg.nl/thuiszorgwinkel

Meer berichten