Een echte Bommelaar

... herkende je in mijn jeugd onder andere aan zijn auto. Zodra je de auto zag, wist je wie er in zat.

Zo reed Jan Vlug altijd statig in een Jaguar met twee benzinetanks, zoveel zoop dat ding. Net zoals de heer en mevrouw Hoorn zich steevast verplaatsten in een Jaguar.

Juwelier Haas verplaatste zich jarenlang in een Opel Omega. De oude heer Van Wijlen had natuurlijk een Mercedes. Noodgedwongen een oudje, want die was belastingvrij. Bert van Bruchem heeft jarenlang ook in een oude Mercedes rondgetoerd, een 230 CE, een lichtgroene. Richard Werner was zijn tijd ver vooruit door in een spierwitte BMW 3 serie te rijden. Helemaal in de spoilers.

Primo Ronka maakte de blits met zijn eveneens volgespoilerde vuurrode Mercedes 190. Ook een aparte auto reed Gerto Breddels (de Kinas); een bruine BMW 5 serie. Jan de Griek was ook redelijk over de top met zijn knalgele Porsche 911. John Herder heeft minimaal duizenden rondjes Bommel gereden in zijn BMW Targa. Muziek op 100.

De oude eigenaar van de Vivo, de heer Van der Voorn, had een schitterende BMW 6 serie. Dre van Doorn zag je altijd in een Mercedes SEC, gekleed in een tuinbroek met Mercedes logo op zijn borst. En natuurlijk niet te vergeten mijn broertje Wouter, in zijn onafscheidelijke gele Mercedes bus.

Om er maar een paar te noemen. En ze reden er ook jarenlang in rond.

Vandaag de dag herkennen we alleen nog mijn pa, 93 jaar, in zijn zilvergrijze cabrio en Bolle de Vries met zijn roestwitte youngtimer Mercedesbus.

De spoeling is wat dunner geworden. Ach ja, tijden veranderen.

Meer berichten