Op 13 april vindt de 55e editie van de Matthäus Passion plaats. Dit jaar ook met medewerking van Koorschool Senta uit Zaltbommel.
Op 13 april vindt de 55e editie van de Matthäus Passion plaats. Dit jaar ook met medewerking van Koorschool Senta uit Zaltbommel.

Internationale cast van topsolisten bij de Matthäus Passion

In de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel klinkt zaterdag 13 april weer de Matthäus Passion van Rivierenland. De artistieke leiding ligt deze keer in handen van Johannes Leertouwer met de Nieuwe Philharmonie Utrecht en Koorschool Senta uit Zaltbommel. Een bijzondere uitvoering die niet eerder in het zuiden van Nederland te zien was.

Zaltbommel - Zaltbommel kent deze primeur met een internationale cast aan topsolisten die wereldwijd optreden en actief zijn. Op het podium staan tien solisten en de kinderen van Koorschool Senta. Om hen heen en achter hen de twee orkesten. De twee solistenkwartetten van sopraan, alt, tenor en bas zingen samen als koren met het jeugdkoor. Soms doet een van de zangers een stap naar voren en zingt een solo. Uiteraard zijn er daarnaast de solisten die Christus en de evangelist gestalte geven.

De Nederlandse Tom Sol zingt de rol van Christus. Hij studeerde onder andere aan de operaklas van het Amsterdam Conservatorium. Als operazanger zingt hij bij diverse operahuizen in Europa. Sinds 2004 is hij als professor verbonden aan het Conservatorium in Graz in Oostenrijk.

Guy Cutting is de evangelist en studeerde aan het New College Oxford. Regelmatig zong hij voor televisie- en radioprogramma's van de BBC. Onlangs ontving hij de nieuwe American Bach Soloists' Jeffrey Thomas Award voor veelbelovende jonge professionals in de vroege muziek.

Klaartje van Veldhoven is een van de sopranen en werd direct na haar afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, aangesteld als docente minor zang. Voor haar specialisatie Oude Muziek studeerde zij aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel.
Sharon Carty komt uit Ierland en neemt een altpartij op zich. Zij studeerde in Dublin, Wenen en Frankfurt en is veel gevraagd voor opera's en oratoria.
Robert Davies, bariton, studeerde aan de Universiteit van Sheffield en the Guildhall school of Music and Drama. Kort daarna ontving hij de Erich Vietheer Memorial Award tijdens het Glyndebourne festival.

Kijk voor meer informatie op www.matthauspassion.nl.

Meer berichten