In de Bommelerwaard kun je een bezoekje brengen aan zeven bedrijven tijdens Kom in de Kas.
In de Bommelerwaard kun je een bezoekje brengen aan zeven bedrijven tijdens Kom in de Kas. (Foto: Rolf van Koppen)

Kom in de Kas vol wereldse wonderen

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In de Bommelerwaard nemen zeven bedrijven deel. Van 10.00 tot 17.00 uur openen de tuinders hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Bommelerwaard - Altijd al willen weten waar glasgroentes en verschillende soorten planten en bloemen nou eigenlijk groeien? Kom dan kijken achter het glas van de kas! De zeven bedrijven zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken in Zuilichem, Nieuwaal en Gameren.

L.I.S. laat zien hoe Lisianthus groeit en bij Linflowers zie je een oogst- en plantmachine in bedrijf. De bijenvereniging bij Dutch Berries geeft uitleg over de bestuiving van de aardbeien en 75 kleuren orchideeën zijn te bewonderen bij Kwekerij 't Hoog Bos. Bij Kwekerij de Monnikenwaard worden bloemen onder de modernste LED verlichting geteeld. En uitleg over het planten en rooien van freesiaknollen kun je krijgen door dhr. Van Opijnen bij Van Tuijl Freesia. Bij Van Wijk Rozen kun je naast de prachtige rozen ook de bosmachine in bedrijf zien.

Meer te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen een truck bekijken en ballonfiguren maken. Lekker van de gerechten proeven, boeketjes bloemen maken en voor de lekkere trek zijn er hamburgers, frites, poffertjes en ijsjes. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk.

Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In Bommelerwaard nemen zeven bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Meer berichten