Leden van Lionsclub De Bommelerwaard en Bram Hoorn van Bistro In Petto zetten de route uit voor de eerste Bourgondische Autorally.
Leden van Lionsclub De Bommelerwaard en Bram Hoorn van Bistro In Petto zetten de route uit voor de eerste Bourgondische Autorally. (Foto: )

Bourgondische Rally voor goed doel

Als je van sightseeing, heerlijk eten en goed gezelschap houdt, doe je zondag 16 juni mee aan de Bourgondische Autorally. Lionsclub De Bommelerwaard en Bistro In Petto organiseren gezamenlijk deze verrassende en vooral lekkere toertocht door Gelderland en Noord-Brabant. Langs de oevers van de Maas ontdek je de mooiste plekjes en maak je de smakelijkste tussenstops. Ook het goede doel geniet mee.

Loeki Bruinink

ROSSUM - De voorbereidingen zijn al in volle gang. Leden van de activiteitencommissie van Lionsclub De Bommelerwaard buigen zich samen met horecaondernemer Bram Hoorn over de landkaart. De eerste vijftig kilometers van het rallyparcours zijn in kaart gebracht. Vandaag volgt het tweede deel van de tocht. Alvorens in de auto te stappen worden de lijnen uitgezet.

Gouden V-snaar

Gelukkig hebben de organisators zelf de nodige ervaring met autorally's. "Een team bestaat minimaal uit twee personen, want je hebt in ieder geval een bijrijder nodig die de routebeschrijving leest. Je kunt uiteraard ook met meer personen meedoen. Carpoolen? Dat kan een optie zijn. Dit soort zaken zoeken we de komende tijd nog uit. Het routeboekje maken we volgens de eenvoudige bolletje-pijltje methode. Er zitten geen trucs in en het draait niet om tijd. Toch kun je wel een trofee winnen: de Gouden V-Snaar. Wie wil dat nou niet? Daarvoor moet je dan wel een aantal vragen juist hebben beantwoord. Het rallyschildje mogen alle deelnemers ter herinnering mee naar huis nemen."

Het startschot zal aan de Waaldijk 1 in Rossum klinken. Na koffie en taart bij In Petto zetten de auto's na elkaar – met een interval van enkele minuten - koers richting de uiterwaarden van Heerewaarden. Van daaruit trekken ze verder Gelderland in. "Ongelooflijk hoeveel mooie plekjes er nog onontdekt zijn in deze regio. Daarin willen we met deze autorally verandering brengen. Terwijl je grofweg de Maas volgt, brengt onze rally je op bijzondere locaties." Onderweg kunnen de teams in diverse horecagelegenheden terecht voor lunch- en drinkpauzes. De terugtocht zal via de Brabantse zijde van de Maas lopen. Bistro In Petto zorgt in Rossum voor een bourgondische afsluiter.

Kick-off

"We willen niet teveel op de zaken vooruitlopen, maar als de rally een succes blijkt, kunnen we ons voorstellen dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Met telkens een andere route, gekoppeld aan een goed doel."

Bram Hoorn, uitbater van Bistro In Petto, ziet de rally van 16 juni vooral als de kick-off van zijn Bourgondische Autorally In Petto On Wheels. "Vanaf dat moment bieden we het hele jaar door een rallypakket aan. Dat kun je met z'n tweeën afnemen, maar ook met een vriendengroep of bedrijf." Levensgenieters noteren de rally van 16 juni alvast in hun agenda.

Inschrijven is al mogelijk:

www.bistroinpetto.nl/bourgondische-autorally

Loeki Bruinink
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden