Voetbal is zijn passie. Schilderen zijn beroep. Overdag staat Willem Looijen op de steiger. Zaterdags maakte hij meer dan 300 doelpunten bij de clubs waar hij voor speelde. Foto: Wout Pluijmert
Voetbal is zijn passie. Schilderen zijn beroep. Overdag staat Willem Looijen op de steiger. Zaterdags maakte hij meer dan 300 doelpunten bij de clubs waar hij voor speelde. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Is Willem Looijen op tijd terug

Nivo Sparta hoopt dat Willem Looijen volgende week zaterdag tegen Papendrecht weer inzetbaar zal zijn. Een knieblessure houdt hem al te lang aan de kant.

Wout Pluijmert

ZALTBOMMEL - Nivo Sparta-trainer Theo de Boon heeft een dringend beroep op de KNVB gedaan om voor het restant van het eerder gestaakte duel tussen Papendrecht en EBOH zo snel mogelijk een datum te vinden. De Gorcumer spreekt van competitievervalsing als die 55 minuten niet voor 11 mei worden gespeeld. Looijen hoopt met Nivo Sparta de kampioenswedstrijd te kunnen spelen. Dat heeft de spits die de ploeg zoveel doelpunten schonk wel verdiend. Zijn route ging na zijn vertrek bij SVS'65 uit Spijk langs LRC Leerdam, Kozakken Boys, terug naar LRC Leerdam, SteDoCo en nu voor het derde jaar bij Nivo Sparta. Voetballen leerde hij als 6-jarig ventje van zijn stiefvader, Rien Versluis. Vervolgens begon Versluis in 2000 met een jonge groep voetballers uit Spijk. Willem was toen zestien jaar. Vijf jaar later schoot 'Wimpie' zijn club bijna in zijn eentje naar de derde klasse. Hij zou in dat seizoen in totaal 54 doelpunten maken. De Spijkse doelpuntenmachine was opgevallen bij de 'grote' clubs in de regio. GJS informeerde destijds naar de diensten van de schilder, maar die had al voor LRC Leerdam gekozen. "Toen Kozakken Boys zich een jaar later meldde, was ik natuurlijk zo trots als een pauw. Het is hoe dan ook toch de grootste voetbalclub in de regio. Maar de keuze was verschrikkelijk moeilijk." Looijen kreeg landelijke bekendheid door zijn doelpunt, de gelijkmaker, tegen het grote Ajax. Bij SVS'65 lost hij een belofte in. "Ik heb beloofd ooit terug te keren en ik wil dan nog wel wat voor mijn cluppie kunnen betekenen. Ik word deze zomer 35 jaar dus moest ik niet te lang meer wachten. Ik ga bij Spijk niet afbouwen. Bovendien train ik mijn zoontje en hem wil ik ook zoveel mogelijk zien voetballen."

Wout Pluijmert
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden