Foto: Foto:

Een echte bommelaar...

.... leest het in de krant; ongeluk scooter met auto. Twee jongens naar ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde op de kruising Thorbeckestraat/Prins Bernardweg.

Om vervolgens de krant verder door te lezen. En er niet echt meer over na te denken. Behalve de ouders van de twee jongens. Die hebben hun kind in het ziekenhuis liggen door dit ongeluk. Alle twee zwaargewond. En het woord zegt het al, ongeluk. Dus niet expres.

Kon er niemand iets aan doen? In mijn ogen wel. En dan bedoel ik niet de bestuurder van de auto. En ook niet de jongens op de scooter. Nee, ik bedoel degene die dit kruispunt ontworpen heeft én degene die het goedgekeurd heeft. Want zeg nu eerlijk, het was toch wachten wanneer het fout zou gaan daar? Op deze veel te krappe, onoverzichtelijke kruising.

Dagelijks ontstaan er vele malen irritante situaties, omdat mensen de ruimte niet hebben om de bocht te kunnen maken. Auto's moeten in hun achteruit, andere auto's moeten meerdere malen corrigeren om toch de bocht te kunnen maken.

En als je vanuit de Thorbeckestraat richting het zwembad rijdt moet je bijna stilstaan op deze kruising. Waarom? Omdat je door het groen in de tuin rechts nooit ziet of er iemand aankomt van rechts. En ooit gaan er dan dingen fout. En het zal je kind maar zijn.

Dus mijn vraag aan de verantwoordelijke van onze gemeente is of hij of zij er alstublieft eens naar wil gaan kijken. En hopelijk er ook iets aan verbeterd.

Voordat er weer iets gruwelijk fout gaat.

Enne, jongens, beterschap!

Carlijn Geron
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden