Zowel in Kerkdriel als in Zaltbommel voerde het koor Requiem van Mozart op tijdens dodenherdenking. foto: Adry Kraker
Zowel in Kerkdriel als in Zaltbommel voerde het koor Requiem van Mozart op tijdens dodenherdenking. foto: Adry Kraker (Foto: Adry Kraker)

Koorconcert KZM-Belcanto

Traditioneel sluit KZM-Belcanto de jaarlijkse dodenherdenking af met een klassiek koorconcert. Dit jaar is gekozen voor Mozart's beroemd Requiem. Zowel in Kerkdriel als in Zaltbommel voerde het koor dit werk op.

door Rein van Willigen

KERKDRIEL/ZALTBOMMEL - In de Zaltbommelse Sint Maartenskerk spreekt burgemeester Peter Rehwinkel overtuigend over 'vrijheid' en 'géén vrijheid'. "Vrijheid betekent een enorme waarde voor ons allemaal." Marijn van Hemert, van de school De Leiboom, mocht aansluitend haar gewonnen gedicht voordragen en haar moeder aanwijzen die vanavond in het koor meezingt.

Dan is het de beurt aan Mozart. Zijn beroemd Requiem, waarvan het bekend is dat zeker niet alles uit zijn koker komt, wordt prachtig uitgevoerd door KZM Belcanto. Dirigent Corné Mooibroek weet vanaf het begin, met onopvallende aanwijzingen, de vaart er in te zetten én te houden.

Het grote koor klinkt allesbehalve bombastisch, daar waar nodig zelfs subtiel. Ook met dit werk valt de kwaliteit van dit koor weer op. "Vergeet niet dat we maar amateurs zijn", zegt voorzitter Janny Lagendijk bescheiden. In combinatie met de voortreffelijke solisten zou je dit bijna vergeten. Het slot, met de glasheldere sopraan Elma van den Dool, lijkt bijna te gaan swingen. De kou in de kerk vergeet je dankzij deze hartverwarmende en meesterlijke uitvoering.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden