WNC viert een feestje na de treffer van Kevin Groffen. De Waardenburgers hebben deelname aan de nacompetitie helemaal in eigen hand. Foto: Joost van Mourik
WNC viert een feestje na de treffer van Kevin Groffen. De Waardenburgers hebben deelname aan de nacompetitie helemaal in eigen hand. Foto: Joost van Mourik (Foto: Joost van Mourik)

WNC ontsnapt en wil nu meer

Gaat WNC het toch weer flikken? Door de knappe 0-1 overwinning bij Montfoort is de ploeg vrijwel veilig en zijn de Waardenburgers weer eens in de race voor de nacompetitie.

Door Wout Pluijmert

WAARDENBURG - Met doelman Arjen Kaasjager in goeden doen en een goede doeltreffende actie van Kevin Groffen liepen de Waardenburgers met de winst weg uit de Lopikkerwaard. Als WNC wat trefzekerder was geweest had het zelfs wat meer afstand kunnen nemen. "Deze overwinning geeft ons lucht en mogelijkheden", vertelt trainer Cor Prein.

Mannetje

Daarnaast blijven de Waardenburgers ook in de race voor de derde periode. "Dus is het een lekkere overwinning", sprak Prein na afloop. Zijn team gaf bij Montfoort weinig kansen weg. "Alleen in het begin een paar, maar onze keeper stond zijn mannetje. Zelf kregen we ook kansen via Nehemia Sanaky en Aimen Seqqal."

Dat afstand nemen gebeurde pas halverwege de tweede helft. Kevin Groffen mikte raak: 0-1. In het tweede deel wist de thuisclub de bezoekers eveneens niet te verontrusten. "Ook toen kregen we weer volop kansen, maar we speelden het te slordig uit waardoor de 0-2 maar niet viel", vervolgde Prein.

Niet vanzelf

"Ik verwacht dat we nu niet meer naar onderen hoeven te kijken. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben we acht punten voorsprong op GRC 14. Dat moet voldoende zijn. We mogen nu onze ogen richten op de laatste periode, waarin we alleen Sportlust'46 en Sliedrecht voor ons moeten dulden, maar die hebben allebei al een periode." WNC krijgt zaterdag eerst thuis met Geinoord te maken, vervolgens gaat de reis naar het altijd lastige GRC 14 in Giessen/Rijswijk, waarna op 25 mei, op de slotdag, de derde periode kan worden binnengehaald tegen Nieuw-Lekkerland. Het zal allemaal niet vanzelf gaan, maar het is een mooi vooruitzicht.

Wout Pluijmert
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden