Van 15 tot en met 19 mei vormt Kasteel Ophemert het decor van een nieuw tuinevent: Gardenista. Foto: Gardenista/Brian Muntz
Van 15 tot en met 19 mei vormt Kasteel Ophemert het decor van een nieuw tuinevent: Gardenista. Foto: Gardenista/Brian Muntz (Foto: Gardenista/Brian Muntz)

Nieuw groenevent in tuin van Kasteel Ophemert: Gardenista

Kasteel Ophemert vormt van 15 tot en met 19 mei het decor van een nieuw tuinevent: Gardenista. Het bijzondere evenement biedt een mix van groen, amusement en gastronomie voor jong en oud. Tijdens Gardenista zijn klimaatbestendige showtuinen vol duurzaamheid te bewonderen, vindt het Nationaal Kampioenschap Bloemstyling 2019 plaats en kun je genieten van authentieke streekproducten. Ook het kasteel en de fraaie kasteeltuin zijn te bezoeken.

OPHEMERT - Tijdens Gardenista kunt je heerlijk struinen langs de showtuinen, waarin de ontwerpers extra aandacht hebben gegeven aan duurzame en praktische oplossingen met oog op klimaatverandering. Naast de showtuinen, kwekers en aanbieders van tuinproducten hebben bekende arrangeurs samen met studenten van diverse groene opleidingen het terrein met toparrangementen versierd. Tijdens het evenement zijn er ook muzikale optredens, proeverijen, workshops zoals bloemstyling, natuurfotografie, wijn maken en koken uit de moestuin. Toonaangevende groenspecialisten geven presentaties en in het kasteel is een expositie van florale objecten. Voor de jeugd is er een apart kinderprogramma met onder meer groene workshops, speurtochten, dieren knuffelen en schminken.

Bloemstyling

Tijdens Gardenista houdt Groei Bloei het Nederlands Kampioenschap Bloemstyling 2019. Professionals, amateurs en studenten van groene opleidingen strijden om de nationale titel. Een vakjury beoordeelt de wedstrijdarrangementen met als thema 'Fairytale' en bepaalt per categorie een winnaar. Alle sprookjesachtige bloemwerken zijn tijdens Gardenista te bewonderen.

Praktische informatie

Gardenista is van 15 mei tot en met 19 mei geopend van 09.30 tot 17.00 uur op het landgoed van Kasteel Ophemert. Kaarten kosten 14,50 euro (woensdag en donderdag) en 17,50 euro (vrijdag en zondag) en zijn verkrijgbaar aan de kassa. Online kosten kaarten 11 euro (tot en met 30 april). Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang.

www.gardenista.nl

Carlijn Geron
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden