De zussen Annigje en Gonnie lopen met hun perfect uitgewerkte draaiboeken heen en weer, de kinderen aangekleed in hun tenue waarmee ze komend weekend op het podium mogen schitteren.
De zussen Annigje en Gonnie lopen met hun perfect uitgewerkte draaiboeken heen en weer, de kinderen aangekleed in hun tenue waarmee ze komend weekend op het podium mogen schitteren. (Foto: Marielle Pelle)

Jongeren Pitt uit Aalst spelen magische musical

Een zaal vol met kinderen in schitterende tenues, begeleiders met draaiboeken, rekken vol kleding, hulpouders voor het omkleden en een band en dit moet komend weekend op het toneel in de Poorterij één geheel worden. We namen zaterdagmiddag een kijkje in Aalst bij de generale repetitie van de jeugdmusical van Pitt.

Door Marielle Pelle

AALST - De zussen Annigje en Gonnie lopen met hun perfect uitgewerkte draaiboeken heen en weer, de kinderen aangekleed in hun tenue waarmee ze komend weekend op het podium mogen schitteren en de band Spark of Sanity zorgt voor de muziek.

Vandaag de generale repetitie voor de jeugdmusical 'Het mysterie van de rode roos' die de jeugdgroep Pitt komend weekend mag opvoeren in de theater De Poorterij in Zaltbommel.

De band zet zachtjes in, de 10-jarige Martijn van Mierlo zet zachtjes zijn solo in, nog zoekend naar zijn volume, zingt hij steeds beter en zet zijn rol neer. Dan klinkt een heldere meisjesstem, haar ogen staan nog vol spanning, maar toch zet ze zuiver in, Lieke van der Heide zet met haar betoverende stem de magie van deze jeugdmusical neer.

Technische doorloop

Achter de coulissen vertelt Martijn met stralende ogen over zijn rol als prins en beest. "Vorig jaar heb ik ook meegedaan, want ik vind het leuk om op het podium te staan." Ik ben benieuwd wat hij het mooiste stuk vindt, direct antwoord hij: "Het eindnummer!" Donderdag hebben ze nog een technische doorloop vertelt hij en dan vrijdag en zaterdag mogen ze echt op het podium staan.

Spannend

Hier ontmoet ik ook Lieke van der Heide uit Aalst, ze vertelt over haar rol als meisje wat anders is als anders. "Ik vind het leuk om te zingen en te acteren", vertelt ze over de musical, "het leukste liedje vind ik Madam, ik heb er echt zin in, maar vind het ook wel heel spannend!"

De begeleiders tellen af en in een paar tellen wordt als een gesmeerde trein het decor omgebouwd en staat de nieuwe set klaar om hun gedeelte te spelen. Stralende kindergezichten in schitterende kleding bewegen over het podium, hier en daar nog wat ingefluisterd met de juiste tekst zitten ze geheel in hun rol en zetten ze de musical 'De mysterie van de rode roos' neer.

De band Spark of Sanity zet de muziek in, alle 29 kinderen staan op het podium en vol

enthousiasme zetten ze het slotnummer in. Alle oogjes stralen, de muziek zit erin, ze zijn klaar voor vrijdag en zaterdag als ze op het echte podium in het theater in Zaltbommel zullen staan om daar te schitteren met hun jeugdmusical vol magie en mysterie.

Plezier

Terwijl Gonnie na afloop met passie vertelt over Pitt, wat staat voor plezier in t theater, wordt ze door de kinderen overladen met vragen, over welke schoenen ze aan moeten, welke kleur onderkleding of waar hun rok nu toch gebleven is. "We leggen de lat zo hoog mogelijk", vertelt Gonnie, "maar het gaat om het plezier!" De muzikale mannen van Spark en Sanity pakken de jeugdmusical in één woord samen en zeggen: "Het is zo vet!"

Pitt speelde in 2017 haar eerste voorstelling: Dorenroosje 100-jarige slaapster naar het sprookje Doornroosje. Deze voorstelling wordt uitgevoerd in samenwerking met de band Spark of Sanity. De musical start zowel op vrijdag 17 als op zaterdag 18 mei om 19.30 uur.

Kaarten kosten 10 euro. De kaartverkoop verloopt via:

www.de-poorterij.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden