Bij DSC kunnen de spelers blijven juichen. Zij scoorden dit seizoen al 74 doelpunten. Tegen Buren werden zondag bijna de dubbele cijfers behaald. Het kampioenschap is dichtbij. Foto: Wout Pluijmert
Bij DSC kunnen de spelers blijven juichen. Zij scoorden dit seizoen al 74 doelpunten. Tegen Buren werden zondag bijna de dubbele cijfers behaald. Het kampioenschap is dichtbij. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Kampioenschap DSC dichterbij

De strijd om het kampioenschap in de tweede klasse F gaat tussen Nivo Sparta, Papendrecht en Pelikaan. Frenk Schaap hield Nivo Sparta met zijn gelijkmaker tegen Papendrecht, op aangeven van Willem Looijen, in de race. Ook DSC is nog 180 minuten weg van het kampioenschap.

Door Wout Pluijmert

ZALTBOMMEL - De frustratie bij de gasten was enorm. Papendrecht vocht de gelijkmaker in de slotminuut aan. Zij dachten voor het eerst dit seizoen de koppositie binnen te hebben en zo naar de titel te kunnen voetballen. De arbitrage ging daar niet in mee. De ervaren scheidsrechter Richard van de Rest uit Dordrecht geloofde niet in het vlagsignaal van de Papendrecht-grensrechter waardoor de 1-1 einstand op het formulier kwam. Papendrecht kreeg er op maandag toch weer een punt bij omdat de tuchtcommissie het beroep, na de straf van een verliespunt na het duel met EBOH, omzet in een voorwaardelijke straf. Papendrecht staat met nog twee duels te gaan op twee punten van koploper Nivo Sparta en dat geldt ook voor Pelikaan. Nivo Sparta gaat nog naar EBOH en ontvangt op de laatste speeldag Zwaluwe. Papendrecht krijgt zaterdag Brederodes op bezoek en gaat nog naar NOAD'32. Pelikaan ontvangt Roda Boys/Bommelerwaard en gaat nog naar Woudrichem. Over twee weken weten wij de uitkomst. DSC is de andere kampioenskandidaat in de Bommelerwaard. Dat liet de ploeg zondag in Buren duidelijk zien door in dat stadje met liefst 0-9 te winnen. Martijn Veldhuis was met vier treffers de grote man. Bas Vos scoorde twee keer. Trainer Roland Timmermans - hij heeft een contract tot 2021 - stelt vast dat zijn ploeg al op 61 punten staat. "In elke andere competitie ben je dan al kampioen, bij ons blijft concurrent Maliskamp ook maar winnen." DSC koestert, met nog de duels tegen GVV en Teisterbanders te gaan, het puntje voorsprong. Zondag kan de vlag in top in Kerkdriel.

Wout Pluijmert
Meer berichten