Initiatiefnemer Jeroen Lobregt, 'schilder' Antoine Pasnagel en wethouder Anita Sørensen voor de Social Hub in Ammerzoden.
Initiatiefnemer Jeroen Lobregt, 'schilder' Antoine Pasnagel en wethouder Anita Sørensen voor de Social Hub in Ammerzoden. (Foto: )

'Social Hub' in Ammerzoden geopend

Bij een 'Social Hub' dacht ik in eerste instantie aan iets digitaals op internet maar niets is minder waar. Deze 'Social Hub' is sociale ontmoetingsplaats tussen allerlei mensen die iets met elkaar te delen hebben. Dit kunnen cliënten zijn met zorgprofessionals maar zeker ook ondernemers die in een rustige omgeving eens willen sparren of brainstormen. Wethouder Anita Sørensen heeft afgelopen zaterdag de 'Social hub' officieel mee in gebruik genomen. Het idee kwam van Jeroen Lobregt en die is dan ook tevens de kartrekker van dit project. Een project zonder budget dus creativiteit was geboden.

Door Robert van Dijk

AMMERZODEN - Creatief handelen, dat kon je Jeroen wel toevertrouwen. In zijn privé-kennissenkring raakte hij in contact met Gijs en Gerrit van Tuijl van transportbedrijf VTN uit Gameren. Deze waren gelijk even enthousiast over het idee en zochten voor de initiatiefnemers een mooie schaftwagen op, welke ze daarna kosteloos ter beschikking hebben gesteld aan het project. Jeroen kon toen aan zijn project beginnen.

Juiste poppetjes

"Ik vind het iets te zwaar beladen om mezelf projectmanager te noemen", begint Jeroen te vertellen. "Laten we het maar kartrekker noemen." Hij zorgde dat de juiste poppetjes op de juiste plaats het juiste ding gingen doen. Antoine, een bewoner van de woongroep Cello, was niet te beroerd om zijn oude kloffie aan te trekken en eens flink de handen mee uit de mouwen te steken. Deze handige jongen heeft de keet mooi mee opgeschilderd, Marijke de Wit zorgde voor de gordijntjes en zo waren er diverse vrijwilligers die een handje hebben geholpen. Het afgelopen anderhalf jaar zijn er vele 'vrienden' van de Cello hun hulp aan komen bieden. Diverse ondernemers waren zo vrij goederen en diensten beschikbaar te stellen en ook de klaproos heeft een duit in het zakje gedaan. Zo werd het mogelijk om nagenoeg 'om-niet' deze mooie 'Hub' te plaatsen.

Feestelijke opening

Na een hele periode van hard werken mag dat ook beloond worden. Toen ik aankwam om de officiële handeling bij te wonen van de Wethouder, stonden de barbecues al voor te gloeien. Ook was er een heerlijk soepje van de Roos vooraf. Zelfs het weer deed alles een mooier aanblik geven en we hopen dat er vele mensen, vele uren gebruik komen maken van deze mooie ontmoetingsplaats.
De 'Social Hub' is smaakvol ingericht en voorzien van een koelkastje en een gezellige geluidsinstallatie. Mocht je geïnteresseerd zijn om een keer gebruik te maken van deze ontmoetingsplaats om een formeel of gewoon een gezellig een gesprek met andere mensen te hebben, neem dan gerust contact op met woongroep Cello. Zij kunnen u alles vertellen omtrent het gebruik van deze mooie 'Pipowagen'. En natuurlijk kunt u met mooi weer ook een wandeling maken in de fraaie ontmoetingstuin die Ammerzoden rijk is op hetzelfde terrein.

Robert van Dijk
Meer berichten