Foto: Foto:

Column Geert Bruijgom: Een echte Bommelaar

.... is helemaal weg van zijn stadje. Het is het mooiste stadje van Nederland. Al is nog steeds niet de hele wereld hier van op de hoogte. En dat moet hoognodig eens veranderen.
Nu wil het toeval, dat de grootste zangwedstrijd van Europa, het songfestival, volgend jaar in Nederland word georganiseerd.
Waar dan? Dat is nog niet bekend. Je kunt als gemeente kenbaar maken dat jouw gemeente gastheer wil zijn. Ik ga er dus van uit dat Peter en consorten hier inmiddels druk mee bezig zijn.
Druk ja. Want er komt nogal wat bij kijken hoor.
Zoals de exacte locatie. Gaat het evenement plaatsvinden in de Poorterij of toch in de Sint Maarten?

En wie gaat het presenteren? Gaat Ivo van Harmelen het doen met zijn jarenlange ervaring bij Transmedia of gaat het duo Erik Vos en Edwin van Zelst de welbekende lichtgevende colbertjes uit de mottenballen toveren?
En er zal onderdak geboden moeten worden aan de vele persmensen, artiesten en weet ik veel wie er allemaal op zon evenement afkomen.
Ik denk dat Van der Valk en de Gouden molen (inclusief het zusje) snel volgeboekt zullen zijn. Toch maar een tentenkamp organiseren voor de overige bezoekers? Hiervoor hebben we gelukkig voldoende deskundige oud-vrijwilligers van de Orion.
Het is dus vooral een kwestie van keuzes maken. Komt wel goed.
Maar dan.... als een konijn uit de hoge hoed. Wij doen iets wat nog nooit een organiserende stad gedaan heeft. Alle kranten in de deelnemende landen staan er vol mee. Wij leveren een deelnemende artiest uit onze eigen stad.
En het onwaarschijnlijke zal gebeuren. Voor het tweede opeenvolgende jaar wint Nederland weer. Bernard van Mourik zet Zaltbommel wereldwijd op de kaart met zijn grandioze vertolking van onze klassieker; In die mooie stad Zaltbommel. Met van elk land de maximale 12 punten!

Carlijn Geron
Meer berichten