Jan van Arckel kijkt nu al terug op een goed seizoen. Na de 7-3 overwinning op Buren staat de ploeg keurig in het linkerrijtje. Trainer Marco van Loon zag een team dat wilde winnen. Foto: Wout Pluijmert
Jan van Arckel kijkt nu al terug op een goed seizoen. Na de 7-3 overwinning op Buren staat de ploeg keurig in het linkerrijtje. Trainer Marco van Loon zag een team dat wilde winnen. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Het mag nu niet meer misgaan

In het slotweekeinde van de competitie kunnen we in de Bommelerwaard mogelijk drie kampioenen begroeten. Nivo Sparta en DSC hebben het in eigen hand. Brakel is afhankelijk, maar niet kansloos.

door Wout Pluijmert

ZALTBOMMEL - Bij Nivo Sparta moet het weer eens uit hun tenen komen. Wat maakt de ploeg, die zo goed kan voetballen, het zichzelf vaak lastig. In Dordrecht verspeelde het team zaterdag bijna het kampioenschap. Bij rust keek het aan de Schenkeldijk tegen EBOH tegen een 2-0 achterstand aan. In de rust donderde het in de Nivo Sparta-kleedkamer. Nog niet eerder had de groep trainer Theo de Boon zo kwaad gezien. Hij pikte het niet meer. Er moest gestreden worden om elke vierkante centimeter en doelpunten wilde hij zien. Hij posteerde Frenk Schaap naast Willem Looijen in de spits en dat bracht de groep weer tot leven. Schaap zorgde voor de aansluiting, Looijen maakte het met twee doelpunten af. Nivo Sparta won alsnog met 2-3 en heeft zaterdag aan een gelijkspel genoeg om eindelijk weer eens een titel te pakken. Dat is alweer veertien jaar geleden. Looijen: "Dit geven wij echt niet meer weg. Ik laat hier een eersteklasser achter. Ik had Nivo Sparta twee jaar geleden al kampioen moeten maken. Toen miste ik daar de kansen voor. Na het flutseizoen van vorig jaar moet het zaterdag gebeuren." Looijen keert volgend seizoen terug naar SVS'65 in zijn geboortedorp Spijk. De club waarmee hij twintig jaar geleden zijn eerste promotie vierde. Een dag later, op zondag, moet het voor DSC gebeuren. De ploeg heeft al 66 punten, maar zal tot de laatste seconde voor het kampioenschap moeten knokken omdat concurrent Maliskamp ook maar blijft winnen. Een grote supportersschare zal vanuit Kerkdriel naar Kerk-Avezaath afreizen om DSC tegen Teisterbanders te steunen. Puntenverlies is dodelijk, want dan gaat de titel naar het volhardende Maliskamp.

Wout Pluijmert
Meer berichten