Vele deelnemers van binnen  en buiten de regio gingen vol goede moed van start in de Kerkstraat in Ammerzoden. foto Mart Somers
Vele deelnemers van binnen en buiten de regio gingen vol goede moed van start in de Kerkstraat in Ammerzoden. foto Mart Somers (Foto: )

Wandelen en fietsen voor KWF

Zaterdag 18 mei was de Kerkstraat in Ammerzoden voor één dag omgetoverd in een heuse startplaats voor een serieus wielerevent. Team Maasdriel organiseerde hier voor de zevende keer de Zes-zes wielertoertocht. Hobby-wielrenners wordt hier de gelegenheid geboden om zes keer een tocht van 60 kilometer te fietsen. Natuur lijk is het ook mogelijk om minder rondes te fietsen maar het gaat om de ultieme uitdaging. Sinds de laatste paar jaar is er ook een wandelvariant aan gekoppeld. Wandelaars kunnen dan zes rondes van zes kilometer lopen. Uiteraard ook een hele prestatie als je alle zes de rondes loopt.

Door Robert van Dijk

AMMERZODEN - Maar liefst 257 'atleten' verschenen aan de start welke voor de fietsers vanaf 7.30 uur was en voor de wandelaars 8.00 uur. Van deze 257 mensen gingen er 82 aan de wandel de rest stapte op de fiets. Van al deze sportmensen bereikten er 26 op de fiets voor de zesde keer de eindstreep en van de wandelaars waren er maar liefst 20 die de volle 36 kilometers hebben afgelegd. Verder was er nog een bijzonder trio wandelaars. Henk Kooiman, Wouter van Hees en Andries v/d Bogert hadden het op zich genomen om te voet de wielerronde af te leggen. Oftewel 60 kilometer te lopen! Deze kregen uiteraard een extra warm onthaal in de Kerkstraat in Ammerzoden en een warm welkom van Burgemeester Henny van Kooten. Van de 26 fietsers die alle zes de ronden hadden gereden waren er ook maar liefst twee die dit al voor de zesde keer achter elkaar hadden gedaan. Dit waren uit Hedel Paulo Sergio Thelen en Geert-Jan van Helden. Deze kregen een eervolle vermelding met een fraai bosje bloemen voor deze prestatie. Dat goede doelen verbroederen kun je ook merken aan mensen die samen de lange tocht volbrengen. Dit was ook het geval bij vader René en dochter Anita Hoskam uit Ammerzoden. De jongste sportman van de dag, die alle zes de rondes meereed was Geert van der Sluis. Met zijn 17 jaar ook een echte held op die 360 km.

Na al deze plichtplegingen en ceremonies was het nog even tijd voor een feestje. Rock and Roll formatie de Screamers uit Rosmalen zorgde nog voor een sfeervol optreden waarbij zelf burgemeester Henny van Kooten niet stil kon blijven staan. De band peelde tot ruim middernacht maar een ieder kon nog op tijd naar huis om de winst van het Songfestival te kunnen beleven. Al met al een mooie dag en het Zes-Zes event is zeker wederom voor herhaling vatbaar. Zoals elk jaar is dit event het voorprogramma van de Alpe DuZes waar Team Maasdriel ook elk jaar van de partij is. Ook hier zijn nog steeds sponsoren voor nodig. Bezoek de website van Team Maasdriel en blijf op de hoogte van alle sportieve activiteiten van deze enthousiaste en zeker betrokken stichting. Zaterdag 25 mei worden er bijvoorbeeld weer appelflappen verkocht bij Bakkerij van Keulen in Hedel. Kijk voor info op www.teammaasdriel.nl

Robert van Dijk
Meer berichten