Rutger van Stappershoef (links) opent samen met collega-wethouders uit Rivierenland en directeur Alex Kwakernaak van Uiterwaarde het Fietsroutenetwerk.
Rutger van Stappershoef (links) opent samen met collega-wethouders uit Rivierenland en directeur Alex Kwakernaak van Uiterwaarde het Fietsroutenetwerk.

Heropening Fietsroutenetwerk voor inwoners en toeristen

Op donderdag 23 mei was de officiële heropening van het Fietsroutenetwerk in Rivierenland. Acht gemeenten uit Rivierenland, provincie Gelderland en Uiterwaardewaren daarvoor in Eck en Wiel. Rutger van Stappershoef was als wethouder Recreatie en Toerisme namens de gemeente West Betuwe aanwezig. Dankzij de doorstart kan het Fietsroutenetwerk weer jaren vooruit.

Regio - Het regionale routenetwerk is belangrijk voor West Betuwe. Rutger van Stappershoef vertelt: "Het is een basisvoorziening en een onmisbare schakel op recreatief gebied. Bewegen is gezond en op de fiets ervaar je onze prachtige omgeving op z'n best. Denk bijvoorbeeld aan de forten, de rivieren, kastelen en pittoreske dijkdorpen. Met behulp van de fietsknooppunten kun je eenvoudig zelf een fietstocht plannen. Maar je kunt ook kiezen voor kant-en-klare knooppuntroutes, zoals de Lingeroute en de Sterke Dijkenroute langs de Waal. Inwoners en toeristen kunnen er gebruik van maken. Door de heropening zijn we klaar voor de komende jaren."

Samenwerking
Bij dit regionale project zijn tal van partijen betrokken. Samenwerking is daarbij van belang. Van Stappershoef vervolgt: "We zijn de grootste fietsgemeente in regio Rivierenland. Daarom zetten we ons samen met partners in voor een goed routenetwerk. Daarbij is veel aandacht voor duurzaamheid. Met name op het gebied van kwaliteit en onderhoud. De komende jaren zorgt Uiterwaarde voor het beheer. Zo blijven de routes in goede staat. We zijn erg blij dat we deze samenwerking voort kunnen zetten."

Fietsroutenetwerk
De bekende groen-witte knooppuntnummers zijn door heel Nederland te vinden. Met behulp van de borden stel je al fietsend een route samen. Het Fietsroutenetwerk in Rivierenland bestaat inmiddels 10 jaar en was toe aan vernieuwing. De Rivierenlandse gemeenten, provincie Gelderland en Uiterwaarde zijn daarom om tafel gegaan. Zij hebben het netwerk op vele punten verbeterd. Het gaat om aanpassingen op het gebied van de veiligheid, fietscomfort en ontsluiting van de plaatselijke horeca.

Meer berichten