Een vol programma volgend weekend! Op het terrein vv Brakel viert O.B.K. Brakel haar 100-jarig jubileum.
Een vol programma volgend weekend! Op het terrein vv Brakel viert O.B.K. Brakel haar 100-jarig jubileum.

O.B.K. Brakel viert 100-jarig jubileum bij VV Brakel

In het weekend van 20 tot en met 22 juni viert O.B.K. Brakel haar 100-jarig jubileum op het terrein van Voetbalvereniging Brakel.

Brakel - Muziekvereniging Oefening Baart Kunst Brakel werd opgericht op 20 mei 1919. Na de Tweede Wereldoorlog braken betere tijden aan voor OBK, voorheen Brakels Muziekcorps, onder leiding van dirigent Johan van Berkel.

Jan van Nerijnen bracht O.B.K. in 1975 naar de Vaandelafdeling, tegenwoordig 1e divisie. Halverwege de jaren '80 kwam Arnold Wensink op de bok, onder zijn leiding kwamen grote muzikale successen op de concoursen en het toenmalige KNFM-Topconcours. Na 17 jaar vertrok Wensink en werd opgevolgd door de huidige dirigent en componist Leon Vliex uit IJsselstein. Onder zijn leiding werd het muzikale niveau vastgehouden met mooie resultaten op de concoursen en festivals.

Met de Maestro's is OBK reeds enkele weken aan het werk en het beloofd een mooie eerste Maestro Brakel te worden. Cornelis van Dalen, Trijnie van Dijk-Wols, Christiaan van de Vegt en Esther Vroegh doen allen een poging om de beste te worden. Kom dat zelf zien op vrijdagavond 21 juni vanaf 21.00 uur.

Voor het Promconcert op zaterdagavond 22 juni trekt OBK alle registers open. Het B-orkest, onder leiding van Carolina McCormack, opent deze avond om 20.00 uur met een spetterend programma, gevolgd door OBK als Bigband met toetsen, gitaar en zang. De zang wordt verzorgd door OBK'ers Robert, Rosanne en Esmee, daarnaast zal Brakels zangtalent Gijs Vervoorn enkele lekkere meezingers voor zijn rekening nemen van het Goede Doel en Andre Hazes jr.

De concerten worden ondersteund door AE Sound.

Programma
Het programma bij VV Brakel, Veerdam 1 in Brakel:

Donderdag 20 juni: jubileumreceptie en huldiging jubilarissen, aanvang 19.30 uur.

Vrijdag 21 juni: pubquiz, aanvang 19.30 uur, Maestro Brakel, aanvang 21.00 uur.

Zaterdag 22 juni: Promconcert met om 20.00 uur B-orkest, 21.00 uur A-orkest.

De toegang is op alle dagen gratis. Bij slechte weer vinden de activiteiten plaats in de grote zaal van Huis Brakel.

Meer berichten