Ervaar het donker tijdens een avondstruintocht

Staatsbosbeheer introduceert dit jaar twaalf Buitengewone Belevenissen: elke maand zetten ze een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben én ze zijn gewoon om de hoek te beleven. Deze keer: ervaar het donker!

Poederoijen - Op vrijdag 21 juni kun je mee met gidsen van Staatsbosbeheer. De gidsen nemen je mee langs de rivier en laten zien hoe mooi het Munnikenland is. Ze vertellen je over de planten en dieren die hier voorkomen. En wie weet kom je nog oog in oog te staan met een konikpaard of een rode geus.

Als de duisternis valt, zijn er volop veranderingen in de natuur. Waar het ene dier gaat slapen, komt de ander juist tot leven. Ook wij ervaren de natuur in het donker anders. Doordat je minder ziet, staan andere zintuigen op scherp. Je ruikt en hoort een stuk meer. Bewonder de gedeeltelijke maansverduistering, ga op zoek naar nachtzwaluwen of vleermuizen, of maak een tocht door de schemer.

Deelname aan de zomeravondstruintocht kost 5 euro en 3 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De zomeravondstruintocht start om 19.00 uur vanaf de grote parkeerplaats bij Slot Loevestein in Poederoijen. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/bommelerwaard/avondstruintocht-in-het-munnikenland.

Meer berichten