Per avond kunnen maximaal 100 personen deze unieke ervaring meemaken, dus wees er snel bij!
Per avond kunnen maximaal 100 personen deze unieke ervaring meemaken, dus wees er snel bij! (Foto: )

Unieke kunstbeleving in Sint Maartenskerk

Van 14 tot en met 23 juni vindt BETWEEN | performance plaats in de monumentale Sint Maartenskerk in Zaltbommel. In het blauwe uur (net voordat de duisternis invalt) beweegt het publiek in kleine groepjes langs, op de kerk geïnspireerde, kunstwerken. Dansers verbeelden de levenscyclus, vocalisten zingen klank-geïnspireerd op de situatie ter plekke. Intussen verandert het licht; dat bepaalt mede de sfeer en dus de beleving van dit bijzondere evenement.

Zaltbommel - Gedurende twee weekenden in juni is de Sint Maartenskerk op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond het podium waar publiek samenvloeit met kunst, kerk, licht, dans en klank. Tussen 21.30 en 22.30 uur, wanneer licht en donker elkaar raken, ademt de kerk het lege moment tussen stilte en geluid, hoog en laag, heden en verleden, leven en dood. Tijdens deze bijzondere performances beweegt het publiek, begeleid door vocalisten, in kleine groepjes langs de ter plekke ontstane dans- en kunstwerken in de kerk. Het liefst op kousenvoeten, om alle sensaties van kunst, licht, dans, klank en ruimte optimaal te kunnen ervaren.

BETWEEN | expositie
Negen kunstenaars hebben zich laten inspireren op de architectuur, de ruimte, de historie, religie en het licht van en in de Sint Maartenskerk en vertalen hun persoonlijke beleving ervan in hun werk. Gedurende het gehele Cultuurfestival Bommelerwaard (tot 1 september) zijn deze werken te zien tijdens de openingsuren in de Sint Maartenskerk. De toegang tot de expositie is gratis.

BETWEEN is een initiatief van kunstenaar Maria van Gerwen is onderdeel van Cultuurfestival Bommelerwaard.

Meer informatie
Je kunt genieten van de Between | performance op 14, 15, 16, 21, 22 en 23 juni vanaf 21.30 uur. Het programma duurt ongeveer een uur en kaartjes kosten 15 euro. Per avond kunnen maximaal 100 personen deze unieke ervaring meemaken.

De expositie is te bezichtigen van 14 juni tot en met 1 september tijdens openingsuren Sint Maartenskerk.

Kijk voor meer info en kaartverkoop op cultuurfestivalbommelerwaard.nl/activiteiten/between.

Meer berichten