Detail van kunstwerk Annita Smit
Detail van kunstwerk Annita Smit

Bommelse Kunstroute

Dit jaar wordt voor de allerlaatste keer in Zaltbommel de Bommelse Kunstroute in zijn huidige vorm gehouden. Daarom wordt het ook een speciale route. Tijdens deze route zijn de ateliers/expositieruimtes van meer dan 30 kunstenaars open voor het publiek. De Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 34, is het startpunt van de route. Daar is ook de routekaart te verkrijgen. Dit jaar is de Bommelse Kunstroute onderdeel van het Cultuurfestival Bommelerwaard.

Zaltbommel - De kunstroute vindt plaats op 22, 23, 29 en 30 juni van 11.00 tot 17.30 uur en wordt feestelijk geopend op zaterdag 22 juni om 10.00 uur in de Gasthuiskapel.

Op woensdagochtend 26 juni is er een multiculturele kunstworkshop voor vrouwen 'Vrouwen en kunst' in de Gasthuiskapel, in samenwerking met Stichting Kompas. Op donderdag 27 juni, aanvang 20.00 uur, geeft Philippe van Heusden in de Gasthuiskapel een toegankelijke inleiding op het denken van Levinas over 'de Ander'. Voor beide activiteiten is de toegang gratis.

In de Gasthuiskapel is ook een tentoonstelling te zien met kunst van de leden van de Bommelse Kunstroute over het thema 'de Ander'. Dit thema is geïnspireerd op het gedachtegoed van de Frans-joodse filosoof Emmanuel Levinas (1906-1995). Het thema wil een tegenwicht bieden aan de trend van voortgaande gerichtheid op het eigen ik.

bommelsekunstroute.nl

Meer berichten