Alle deelnemers kregen een mooi aandenken met het Octopuslogo en achterop de jubileumdata tijdens de clubkampioenschappen.
Alle deelnemers kregen een mooi aandenken met het Octopuslogo en achterop de jubileumdata tijdens de clubkampioenschappen.

Clubkampioenschappen Gym en 35-jarig bestaan Octopus Bruchem

Afgelopen weekend waren er, zoals elk jaar weer, de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de gymmers bij Chr. Omnisportvereniging Octopus in Bruchem.

Bruchem - Naast het kampioenschap was er dit jaar nog iets te vieren bij de club. Ze bestaan dit jaar namelijk 35 jaar! In oktober 1984 opende toenmalig burgemeester De Kort van Bruchem met een ferme sprong dwars door een kartonnen deur de sportzaal aan de Annekeshof in Bruchem.

En hoewel we denken dat tijden snel veranderen, is dat toch niet helemaal waar, gezien de tekst van De Kort bij de opening: "Vooral de hedendaagse jeugd, die door een verkeerde houding en/of verkeerde voeding vaak niet in een al te beste conditie is, is gymnastiek een goede oplossing." Net alsof het vandaag is gezegd. Voor de naam van de club was een prijsvraag uitgeschreven in het clubblad van de voetbalclub. Wie de naam heeft bedacht is bij de club niet bekend. Maar de Octopus, met veel armen, is een goede naam voor een club met meerdere sporten. Gezien de voorspellingen zou de club ruim honderd leden kunnen inschrijven. Alleen de gym dus. Bij voldoende deelname volgen ook badminton en volleybal en later Fit en Fun.

En dat zijn, volgens de huidige voorzitter in zijn openingstoespraak, aantallen waar we tegenwoordig alleen maar van kunnen dromen. Hij benadrukte nog een keer de aanwezigheid van een sportzaal in een dorp als Bruchem en verzocht mensen die de sport en Bruchem een warm hart toedragen zich op te geven als lid voor gym, badminton of volleybal.

Clubkampioenschappen

Na diverse oefeningen op onder andere balk, brug, sprong en lange mat, boog de jury zich over de cijfers en het eindresultaat. Vol spanning stonden de gymnasten te wachten op de uitslag. Er waren eerste- en tweede prijs medailles voor: Rozelin van Nuland. Emma van de Meyden, Ciska den Oudsten, Lisa Rooyens, Jasmijn van Nuland, Joëlle Haasakker, Neline Hakvoort, Charlotte van Lagen, Renske Bouman. En bij de jongens: Andries de Haan. Clubkampioen werden Jasmijn van Nuland en Andries de Haan. Algemeen clubkampioen is Jasmijn van Nuland. Ze kreeg de wisselbeker van de kampioen van vorig jaar, Renske Bouman.

Om 20.30 uur ging iedereen tevreden naar huis met haar of zijn prijs. Dank aan alle juryleden, de EHBO, de leidsters en de berekenaars van de cijfers en de diploma's . En vooral dank aan al die ruim 60 supporters. Alle deelnemers kregen een mooi aandenken met het Octopuslogo.

Meer berichten