Hedelse Koen Nederlands turnkampioen jeugd

Op sprong turnde Koen een indrukwekkende kasamatsu. Hij turnt op het hoogste niveau in de eredivisie jeugd.
Op sprong turnde Koen een indrukwekkende kasamatsu. Hij turnt op het hoogste niveau in de eredivisie jeugd. (Foto: )

De 13-jarige Koen Hermes uit Hedel is op zondag 23 juni in Ahoy Rotterdam Nederlands Kampioen turnen geworden.

Rotterdam - Koen Hermes turnt op het hoogste niveau in de eredivisie jeugd. Trainen doet hij veel en graag. Koen traint bij het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) in Den Bosch, in de welbekende Flik-Flak-hal De Plek. Hij komt uit voor turnclub Alianza Waalwijk.

Hij behaalde deze finale op basis van eerdere kwalificatie rondes. De besten mochten in actie komen per toestel en Koen behaalde de sprong- en vloerfinale. Op sprong turnde hij een indrukwekkende kasamatsu. Bijzonder dat Koen dat op jonge leeftijd al kan springen.

Ook op vloer turnde Koen een goede oefening. Helaas werd één onderdeel afgekeurd omdat deze niet lang genoeg aangehouden werd. Hierdoor eindigde hij nipt naast het podium, met slechts 5 honderdste achter nummer 3.

Koen Hermes bleek op jonge leeftijd al talentvol toen hij kwam trainen bij Hamarithi. Dit werd uitgebreid met SportBalans Culemborg om zo genoeg uren te maken. Inmiddels traint Koen al enkele jaren in Den Bosch in de eredivisie.

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni was in Ahoy Rotterdam de Dutch Gymnastics The Finals, De beste gym-, turn-, spring-, en danstalenten haalden alles uit zichzelf voor het nationale eremetaal.

Ook bekendere namen als Epke Zonderland en Bart Deurloo kwamen in actie. Zonderland won en heeft nu naast de wereld- en Europese titel ook de nationale titel op de rekstok.

Meer berichten