Het was een controle van de gemeente, politie, sociale recherche, Werkzaak Rivierenland en de belastingdienst.
Het was een controle van de gemeente, politie, sociale recherche, Werkzaak Rivierenland en de belastingdienst.

Controle voor verbetering veiligheid en leefbaarheid

De gemeente West Betuwe heeft op 20 juni een integrale veiligheidscontrole gehouden. Dit was een controle van de gemeente, politie, sociale recherche, Werkzaak Rivierenland en de belastingdienst. Doel van de controle was het vergroten van de (verkeers)veiligheid en de leefbaarheid.

West betuwe - Ook is ingezet op het signaleren van mogelijke ondermijnende activiteiten. Loco-burgemeester Ed Goossens was bij een deel van de controle aanwezig: "Het bevordert de samenwerking tussen de diverse partners. We geven hiermee een duidelijk signaal af."
Door de politie en belastingdienst zijn enkele honderden voertuigen gecontroleerd. Er zijn twee aanhoudingen verricht voor het voorhanden hebben van drugs en een aanhouding op grond van de wet wapens en munitie. Voor meer dan 40 overtredingen is proces-verbaal opgemaakt. Onder andere voor het mobiel bellen tijdens het rijden, het rijden zonder geldig rijbewijs en het niet dragen van een gordel.

De belastingdienst heeft ongeveer 30.000 euro aan openstaande belastingschuld geïnd. Er zijn 12 beslagen gelegd, waarvan negen auto's zijn afgevoerd. Ook zijn er nog naheffingen door de belastingdienst opgelegd. Vanuit de sociale recherche zijn twee onderzoeken naar mogelijke uitkeringsfraude gestart.

Meer berichten