Zaterdag 29 juni kun je met boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen mee op een avondstruintocht door de Rijswaard. Reserveren is noodzakelijk!
Zaterdag 29 juni kun je met boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen mee op een avondstruintocht door de Rijswaard. Reserveren is noodzakelijk! (Foto: )

Avondstruintocht door Rijswaard

Een avondwandeling door de uiterwaard is bijzondere ervaring. Wie zin heeft gaat op zaterdag 29 juni mee met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen. De tocht gaat via het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen naar de bandijk van de Waal. Op die dijk kan men genieten van een groot aantal bijzondere bloemen. Het uitzicht op de uitgestrekte uiterwaarden van Waal is adembenemend. De wandelaars volgen de dijk en dalen daarna de uiterwaarden in.

Neerijnen - De natuurlijke omstandigheden en het beheer van deze gebieden zorgen voor een gevarieerd landschap. Het hoge gras en de struiken zijn een eldorado voor vogels. Ook de reeën hebben hier een prima leefgebied en er is een grote kans dat ze aan het eind van de avond tevoorschijn komen.

Stevige wandelschoenen zijn gewenst en vergeet ook niet om een verrekijker mee te nemen.

Informatie
De struintocht start om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein van Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1 in Neerijnen. De tocht duurt ongeveer twee uur. Deelname bedraagt 7,50 euro, kinderen 4 tot en met 12 jaar 5 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 5 euro, kinderen 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/activiteiten. Meer info: Fieke Vos, 06- 428 008 02 of Bert Vos, 06- 197 172 55.

Meer berichten