Nabil Bouchlal coachend bij een wedstrijd. Hij legt de lat bij zijn nieuwe club Kerkwijk wat hoger. Wil met de selectie die hij tot zijn beschikking krijgt flink wat plaatsen omhoog.
Nabil Bouchlal coachend bij een wedstrijd. Hij legt de lat bij zijn nieuwe club Kerkwijk wat hoger. Wil met de selectie die hij tot zijn beschikking krijgt flink wat plaatsen omhoog. (Foto: PPM / Gerald van Zanten)

'Bij Kerkwijk is voldoende potentie'

Kerkwijk haalt met Nabil Bouchlal een gedreven trainer binnen. Hij was al assistent-trainer bij hoofdklasser Achilles Veen. In het seizoen 2017-2018 leidde hij de reserves van Kozakken Boys naar de titel en stuntte door de vijfde ronde van de beker te bereiken. Vorig seizoen werd de geboren Tilburger, die ooit bij Willem II in De Meer tegen Ajax debuteerde en later naar Helmond Sport verkaste, trainer van Zuilichem.

door Wout Pluijmert

Kerkwijk - Als voetballer speelde Bouchlal in de top van het amateurvoetbal als aanvaller bij Unitas, Kozakken Boys en Achilles Veen. Op zijn trainersperiode bij Zuilichem kijkt hij met gemengde gevoelens terug. "Ik ben zeker niet tevreden over het eindresultaat. Ik vind dat wij met Zuilichem nacompetitie hadden moeten spelen. Het was heus niet allemaal slecht. Wij maakten de meeste doelpunten in de vierde klasse." Bouchlal had bij Zuilichem, dat een kleine club was, te maken met een krappe selectie, soms met maar negen spelers op de dinsdagtraining. "Dan bouw je niets op, want er is geen concurrentie." Bouchlal vervolgt: "Mij is geleerd dat het trainerschap een ervaringsvak is. Met name vorig seizoen is mij duidelijk geworden dat dit ook echt zo is. Trainen en coachen bij een eerste elftal is niet vergelijkbaar met het werken bij het tweede van Kozakken Boys, hoewel het niveau daar toch echt hoger is. Ik heb geleerd dat van alle kanten de druk om te presteren bij een standaardteam veel groter is. Die komt vooral van de buitenwacht. Bovendien is er opeens media-aandacht. Ik ben er overigens van overtuigd dat een goede speler in een sterk tweede elftal zich sneller ontwikkelt bij een standaardelftal in de vierde klasse. Juist om die redenen die ik zojuist aangeef."

"Ik vind niet dat ik vorig seizoen voor het eerst op eigen benen stond als trainer, want datzelfde had ik eerder bij Kozakken Boys ook al meegemaakt. Ik ben nog wel beginnend coach en mag mij gelukkig prijzen dat meerdere clubs rond de winterstop interesse in mij hadden en dat ik zelfs tussen een aantal clubs een keuze kon maken." Bij Kerkwijk kan Bouchlal met een grote selectie werken. "Ik krijg twintig spelers tot mijn beschikking. Ook de selectie van het tweede elftal heeft twintig mensen. Bij die groepen staan de neuzen allemaal dezelfde kant op."

Kerkwijk komt van ver. De ploeg was in 2005 voor het laatst derdeklasser en twee jaar geleden nog hekkensluiter in de vierde klasse. Vorig seizoen is een eerste stap naar herstel gezet met een tiende plaats. "Ik was nooit naar Kerkwijk gekomen als ik niet had geproefd dat er ambitie zou zijn om vervolgstappen te maken. Men wil echt gaan kijken waar hun plafond ligt. Kunnen zij weer eens aansluiting richting die derde klasse gaan vinden. Daarom ben ik erin gestapt. Aan mij nu de taak om dit jonge team door te ontwikkelen. Ik tref een hongerige groep met voldoende potentie. Zij hebben nu anderhalf jaar ervaring op dit niveau in het eerste elftal. Nu willen wij een volgende stap maken en daar komt een andere druk bij kijken." Kerkwijk begroet een aantal interessante nieuwkomers. Roy den Dekker, die Bouchlal nog kent uit zijn Achilles Veen-periode, Jannick Vervoorn (Roda Boys), doelman Thomas van Eijk komt van het tweede van Nivo Sparta, Jeff Rike (GVV'63), Tim van Kollenburg, Thijs Vos (beiden Brakel) komen de selectie versterken. "Allemaal talentvolle spelers die Kerkwijk verder op weg kunnen helpen. Ik noem graag de naam van Willem Looijen, die het via vierdeklasser SVS'65 ooit tot Kozakken Boys bracht."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden