Zowel binnen als buiten het veld een team volgens Bambacht; tweede van links, middelste rij.
Zowel binnen als buiten het veld een team volgens Bambacht; tweede van links, middelste rij. (Foto: cpvoetbal.nl)

Bambacht speelt in dat andere Oranje!

Vorig jaar werd Gerard Bambacht met het CP-team 4e bij het Europees Kampioenschap in eigen land. Sindsdien heeft de 19-jarige international een diploma op zak, een vaste baan, een basisplek in Oranje én gaat naar het WK in Spanje.

door Jetty Duister

Zuilichem - Natuurlijk verdienen de voetballers en de staf van het CP-team alle lof en eer voor hun harde werken en prestaties. Zeker nu de ondersteuning door het NOC*NSF met een A-status is vervallen. De Oranjeleeuwinnen hebben zich net geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokyo. "Dat we niet meekunnen doen aan de Paralympische Spelen is één van de oorzaken dat de KNVB minder voor ons kan doen," vertelt Bambacht diplomatiek. Maar de inzet van de mannen van bondscoach Max Raeven is er niet minder om. "Op 1 juli vertrokken we naar Spanje voor het WK. Oranje is ingedeeld in poule D met Europees kampioen Rusland, Canada en Thailand. We willen natuurlijk zo ver mogelijk komen in het toernooi, maar ik denk dat een vijfde of zesde plaats van de zestien landen realistisch is. De kosten voor deze trip worden betaald door de KNVB en daar zijn we heel blij mee. Hoe het komende seizoen gaat lopen weten we niet. Er komt een gesprek met de KNVB. Maar, wie weet gaan we op eigen houtje sponsors zoeken!"

Uniek Sporten
Zeker nu voetballend Oranje die stijgende lijn heeft ingezet en de belangstelling groeit, zou het goed zijn om naast Van Dijk en Martens ook voorbeeldfunctionarissen te hebben uit het team van spelers met een beperking. Een mooie kans om via de breedtesport hun passie in te zetten voor Uniek Sporten; opgezet door Fonds Gehandicaptensport en ondersteund door het NOC*NSF. Dan is de bal weer rond! "Wij zouden zeker een bijdrage kunnen leveren aan een andere doelgroep. Misschien zouden we een passende naam moeten krijgen voor meer bekendheid." Welke, weet Bambacht even niet.

Wisseling van de wacht
Invallen was leuk, maar in de basis staan nog mooier. En dat is de Zuilichemmer gelukt. Hoe? "Na het EK 2018 zijn veel oudere spelers gestopt. Wisseling van de wacht dus. Daarnaast heb ik zelf meer trainingen thuis geregeld. Bij v.v. Zuilichem mocht ik trainen met het eerste elftal. In Zaltbommel werk ik drie keer per week keihard aan de opbouw van power bij Martin Van der Meijden." Hij deed dat met het fysiotherapie KNVB CP team. De vaste wisselspeler is inmiddels basisspeler geworden. En het lijkt of de centrale middenvelder daar zelf dik aan heeft bijgedragen. In Spanje zal hij nog classificatiekeuringen krijgen. Daar verwacht Bambacht nul problemen.

Zondag 7 juli trapt Oranje af tegen Canada. De hitte zal een tegenstander zijn. Maar met ondersteuning van familie moet het een belevenis worden. Bij terugkomst gaat de Oranjeman zijn verjaardag vieren, twee dagen rusten en dan weer aan het werk. En sportief? "Voetballen bij de fusieclub BZC'14 en met Oranje? Afwachten!"

Meer berichten