Een echte Bommelaar: Anemone

... is 'famous' aan het worden. 16 jaar oud pas, en ze is net begonnen met vloggen. Anemone Arntz heeft al 30.000 volgers. Ze haalde afgelopen week zelfs het jeugdjournaal. Welk kind van 16 zou dat nou niet willen allemaal?

En toch hoef je haar niet te benijden. Want de reden dat ze is gaan vloggen is haar zeldzame ziekte: CTLA4 defiecientie. Om te kunnen genezen heeft ze stamceldonatie nodig. Nu heeft ze al gelijk een belangrijke meevaller, ze heeft een 10/10 match. Oftewel een 100% match, wat niet zo heel vaak voorkomt. Het is haar gegund.

Tijdens het transplantatietraject moet Anemone twee tot zes maanden in het ziekenhuis verblijven. Op het jeugdjournaal gaf ze aan dat ze zich niet makkelijk alleen vermaakt en dus tegen deze periode opziet. Haar afleiding is haar YouTube kanaal Anemone Arntz. Ze is blij met reacties op haar filmpjes.

Dus ik citeer haar moeder: "Abonneer, like, deel en reageer op haar kanaal en steun haar zo in dit traject."

Nu zag ik op het jeugdjournaal dat ze haar haar heeft kortgeschoren. Om haar mooie lange haren te compenseren heeft ze haar favoriete voetbalclub er in laten scheren: Ajax. Ik hoop voor haar dat ze haar clubje gaat evenaren en de hoofdprijs gaat pakken op medisch gebied.

Volgens Ajax-spelers maken de fans het verschil in moeilijke momenten door achter hun clubje te staan. Als wij nu allemaal achter Anemone gaan staan, wie weet maakt dat net dat beetje verschil voor haar.

Hup Anemone!

P.s. Anemone is het voorbeeld van hoe belangrijk stamceldonoren zijn. Ga naar matchis.nl om een gratis pakketje aan te vragen waarmee je je wangslijm (met een wattenstaafje) gratis terug kunt sturen. Je kunt er levens mee redden!

Meer berichten