Een echte Bommelaar

... zal blij zijn als de vakantie er weer op zit. Tenminste, degenen die thuisgebleven is.

Want zeg nu zelf, vakantie in Bommel is zwaarder dan school of je normale baan. Bijna elke dag is er wel iets te doen in onze bruisende stad. Je verlangt er bijna naar dat het een keer afgelopen is.

Wat was bijvoorbeeld the gay parade leuk op kermisdinsdag. Hoewel iedereen vooraf twijfelde, was het mede door het in grote getale aanwezige publiek de leukste dag van de kermisweek geworden. En het was sowieso een super (gezellige) kermis. Het was dan ook een kermis om u tegen te zeggen. Ondanks dat we alleen Tilburg nog voor ons moeten dulden als grootste kermis van Europa, is het zeker voor herhaling vatbaar.

Ook super was het zomercarnaval. Poeh poeh, nooit gedacht dat er zoveel tropische verassingen naar Zaltbommel zouden komen. Jammer dat ze weer vertrokken zijn.

Wat ook een schot in de roos was, was de muziekweek. Elke dag een ander genre midden in de stad. Zondag klassiek, maandag zeemanskoren, dinsdag rock-'n-roll, woensdag disco, donderdag ouderwetse meezingers, vrijdag Nederlandstalig en zaterdag de talentenjacht. Met Connie als terechte winnares met haar eigen nummer Frankie.

Ik persoonlijk vond 'Heel Bommel Sport' geweldig. Wat een voetbaltalenten waren er te bewonderen bij het beachvoetbal langs de Waal. En wat knap van de vele fietsers die meededen aan de vierdaagse wielerwedstrijd Tour de Bommelerwaard. Het bedrijfsboksen, waarin lokale ondernemers de handschoenen aantrokken om tegen elkaar te vechten voor het goede doel, was denk ik een groter succes dan menigeen had verwacht.

En dan nog als slot de oude vertrouwde Bommelweek. Alwéér elke dag iets te beleven. Daarna gelukkig weer aan de gang. He he, eindelijk rust.

Zaltbommel, volgend jaar iets minder graag.

Meer berichten