Soraya van Hees pakte brons en werd achtste tijdens het wereldkampioenschap BMX in Zolder, België.
Soraya van Hees pakte brons en werd achtste tijdens het wereldkampioenschap BMX in Zolder, België.

Soraya van Hees pakt brons op WK BMX

Soraya van Hees, die net terug was uit Letland met twee keer zilver op het EK, was afgelopen week ook succesvol op het wereldkampioenschap in Belgische Zolder. Ze stond twee keer in een finale!

Zolder - Het was het drukste en warmste WK BMX ooit, met 3800 rijders uit heel de wereld. Soraya kwam vorige week dinsdag in actie in de Cruiser klasse 17/24. Met vier keer winst en een derde plaats in de halve finale, ging ze door naar de finale. In de finale was alles mogelijk en reed ze met een goede start en een sterke race naar het brons toe.

Na een dagje rust moest ze op donderdag, met maar liefst 42 graden, haar tweede wedstrijd rijden bij de Women 25 plus. De manches kwam ze goed door, daarna werd het WK drie uur stil gelegd door de vele valpartijen en de hitte.

Na de onderbreking bereikte ze ook in deze klasse de finale. Maar de finale liep voor Soraya niet goed af. Ze kwam zwaar ten val en moest genoegen nemen met een achtste plaats.

Na een bezoek aan het ziekenhuis mocht ze toch richting huis en zal ze een aantal weken nodig hebben voor herstel. Ze kijkt, ondanks haar val, toch terug op een geslaagd WK.

Facebook.com/bmxvanhees

Meer berichten